Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΦΑΝΝΥ ΑΕ»
Απέλυσε εργαζόμενη που διεκδίκησε τα δικαιώματά της

Σε συγκέντρωση καλεί σήμερα, στις 6 μ.μ., η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Την παράνομη απόλυση της εμποροϋπαλλήλου Αννας Σταυροπούλου από τα πολυτελή «κάτεργα» της επιχείρησης «ΦΑΝΝΥ ΑΕ» (πρόκειται για τα γνωστά πολυκαταστήματα «FENA»), καταγγέλει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και καλεί τους εργαζόμενους σήμερα, στις 6 το απόγευμα, σε συγκέντρωση έξω από το υποκατάστημα, στο Φοίνικα, όπου εργαζόταν η απολυμένη.

Η εμποροϋπάλληλος Αννα Σταυροπούλου - σημειώνει το σωματείο - απολύθηκε μετά από 6 χρόνια δουλειάς, γιατί ζήτησε το νόμιμο ωράριο και το ρεπό, «σηκώνοντας κεφάλι» στις απειλές και στα «βασανιστήρια» της εργοδοσίας. Το σωματείο καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, που προσπάθησε να οδηγήσει την εμποροϋπάλληλο σε παραίτηση. «Αυτό που τρόμαξε την επιχείρηση και την απόλυσε» σημειώνει το σωματείο είναι ότι η εμποροϋπάλληλος δε λύγισε, αλλά ζήτησε με αποφασιστικότητα τα δικαιώματά της, γράφτηκε στο σωματείο και ζήτησε την παρέμβασή του.

Με αίτημα της Ενωσης, χτες το πρωί, μαζί με την Σοφία Καλαντίδου, πρόεδρο της Ενωσης και βουλευτή του ΚΚΕ, η Επιθεώρηση Εργασίας επισκέφτηκε το κατάστημα όπου εργαζόταν η απολυμένη. Διαπιστώθηκαν 14 παραβιάσεις ωραρίου και ρεπό (δεν υπήρχαν βιβλία αδειών, υποχρεώνουν σε «κομμένες» άδειες, δε δίνουν διάλειμμα). Οπως καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων του νομού στην επιχείρηση «ΦΑΝΝΥ ΑΕ» είναι καθεστώς οι ατέλειωτες ώρες δουλειάς με αναγκαστικές υπερωρίες 12 και 14 ωρών, η κατάργηση του εβδομαδιαίου ρεπό, τα προγράμματα εργασίας - λάστιχο, αφού δεν τηρείται το θεωρημένο πρόγραμμα. Και, όπως είναι επόμενο, απειλές και τρομοκρατία για να τηρείται η απαραίτητη ...«σιωπή».

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων τούς καλεί σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση, διεκδικώντας την ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου, αλλά και την καταβολή του ρεπό, τη χορήγηση διαλείμματος, την εφαρμογή του προγράμματος εργασίας (8ωρο), τη χορήγηση εκκαθαριστικών μισθοδοσίας για όλους τους εργαζόμενους. Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους, μέσα από το σωματείο, να συμμετέχουν στη δράση του και στους αγώνες της εργατικής τάξης. Θυμίζει ότι με παρεμβάσεις του σωματείου έχουν ανακληθεί απολύσεις από τον ΦΩΚΑ, την ΚΑΡΦΟΥΡ, τον ΜΑΣΟΥΤΗ, έχουν κερδηθεί μικρά και μεγάλα οφέλη για μεμονωμένους συναδέλφους αλλά και για το σύνολο των συναδέλφων σε επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ