Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ: «Η Λόρι είναι αυτή τη στιγμή ελεύθερη επαγγελματίας και προσπαθεί να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση αλλά επειδή πάσχει από ηπατίτιδα C δεν βρίσκει ασφαλιστική εταιρεία που να δέχεται να την καλύψει. Μια άλλη γυναίκα κατέθεσε ότι μια ασφαλιστική επιχείρηση δεν την καλύπτει για εντερικές παθήσεις λόγω ενός ατυχήματος που είχε πάθει όταν ήταν πέντε ετών. Ενας άνδρας έχασε την ασφαλιστική του κάλυψη στη μέση της χημειοθεραπείας επειδή η ασφαλιστική εταιρεία ανακάλυψε πως είχε πέτρες στα νεφρά, για τις οποίες ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτε όταν κατέθεσε την αίτηση για το συμβόλαιό του. Επειδή η θεραπεία καθυστέρησε, ο άνθρωπος αυτός πέθανε (...) Μια πανεθνική έρευνα του 2007 δείχνει ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες έκαναν μεροληπτικές διακρίσεις σε βάρος 12 και πλέον εκατομμυρίων Αμερικανών την προηγούμενη τριετία επειδή αυτοί οι ασφαλισμένοι έπασχαν από προϋπάρχουσες ασθένειες (...) Η μεταρρύθμιση δεν καθιστά την κυβέρνηση υπεύθυνη για την ιατρική περίθαλψή σας. Πιστεύω ότι μόνο εσείς και ο γιατρός σας πρέπει να έχετε την ευθύνη για τις ιατρικές σας αποφάσεις (...) Αν διατηρήσουμε το σημερινό καθεστώς, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε 14.000 Αμερικανούς να χάνουν την ασφαλιστική τους κάλυψη κάθε ημέρα» (από άρθρο του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα σε «The New York Times» / ΤΟ ΒΗΜΑ).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ: «Στις λεγόμενες διαρθωτικές αλλαγές και στο πακέτο τους θα ενταχθούν (...) νέος γύρος ασφαλιστικής μεταρρύθμισης με δραστική περικοπή αναπηρικών συντάξεων, με περικοπές στα βαρέα και ανθυγιεινά και με επώδυνη προσθήκη πολλών ετών υπηρεσίας λόγω εξίσωσης ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ: «Το είχε πει προφητικά ο Στίβεν Καμαρότα, πριν απο δέκα χρόνια: "ακόμη και με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, παραμένει το γεγονός ότι αυξήσαμε τον πληθυσμό των φτωχών κι αυτό θα έχει επιπτώσεις στην κοινωνική σταθερότητα"» (ο Ρ. Βρανάς στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ