Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να ανακληθεί τώρα η απόλυση

Μήνυση για συκοφάντηση κατέθεσε στην υπάλληλο που απέλυσε και κατέφυγε στο σωματείο της η διοίκηση των καταστημάτων «FENA»

Tην τρομοκρατική απόλυση της εμποροϋπαλλήλου Αν. Σταυροπούλου, και τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας στα καταστήματα της ΦANNY AE (γνωστά ως «FENA») κατήγγειλε με παράσταση διαμαρτυρίας και δυναμική εξόρμηση έξω από το υποκατάστημα στην Καλαμαριά η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης και το ΠΑΜΕ.

Δυνάμεις του σωματείου και του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του «FENA» με πανό και σημαίες, καλώντας τους εμποροϋπαλλήλους να οργανωθούν και να αντισταθούν στην τρομοκρατία. Η τακτική της εργοδοσίας να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους έφτασε μέχρι το σημείο να στείλει εξώδικο στην απολυμένη, προχωρώντας σε μήνυση για συκοφαντία και κατηγορώντας την για διακοπή του διαλόγου με τον εργοδότη μέσω της παρέμβασης του σωματείου. Θυμίζουμε ότι η Αν. Σταυροπούλου απολύθηκε αφού διεκδίκησε τα δικαιώματά της.

«Καλούμε σε αυτόν τον αγώνα όλους τους εργαζόμενους για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, ανθρώπινο ωράριο, που να εξυπηρετεί τους καταναλωτές αλλά να είναι πραγματικά ανθρώπινο και βολικό για τους εργαζόμενους. Να σταματήσουμε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική που μοιράζει στους εργαζόμενους φτώχεια κι ανεργία και μεγάλα κέρδη στις μεγάλες, πολυεθνικές επιχειρήσεις», καλούσε από την ντουντούκα η πρόεδρος του Σωματείου και βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου. Σε εξόρμηση που έγινε μέσα στο κατάστημα μοιράστηκε υλικό με τα αιτήματα για «ανάκληση της απόλυσης, καταβολή του ρεπό και χορήγηση διαλείμματος, εφαρμογή προγράμματος εργασίας (8ωρο), χορήγηση εκκαθαριστικών μισθοδοσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ