Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Η οργάνωση είναι η δύναμη των εργαζομένων

Στην «Hellas on Line» (HOL) περιόδευσε χτες το μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚNΕ

Από τη χτεσινή συζήτηση με τους εργαζόμενους της HOL
Από τη χτεσινή συζήτηση με τους εργαζόμενους της HOL
Περίπου 600 εργαζόμενοι δουλεύουν «χωρίς ανάσα», με μισθούς πείνας, «χτυπούν» υπερωρίες που δεν πληρώνονται ή αναγκάζονται να τις κάνουν ... «εθελοντικά», φοβούνται να πουν έστω κι ένα «γειά σου». Είναι η εικόνα που κυριαρχεί στην «HELLAS ON LINE», στους εργαζόμενους της οποίας βρέθηκε κοντά, στο πλαίσιο χτεσινής περιοδείας, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Ο Γ. Πρωτούλης κάλεσε τους εργαζόμενους «να μην υποκύψουν στο καλλιεργούμενο κλίμα τρομοκρατίας που δυναμώνει και στο χώρο της τηλεπικοινωνίας. Θέλουν να μείνουν οι εργαζόμενοι ασυνδικάλιστοι, ανοργάνωτοι, για να μην ακολουθήσουν το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για το δυνάμωμα του εργατικού συνδικαλιστικού ταξικού κινήματος. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν αυτήν την κατάσταση, που σκόπιμα συνδυάζεται με κλίμα μοιρολατρίας, ανασφάλειας και αβεβαιότητας», υπογράμμισε.

Και επειδή «οι εργοδότες οργανώνονται και μάλιστα "σφιχτά" και ταξικά προσανατολισμένοι», ο Γ. Πρωτούλης ανέδειξε την αναγκαιότητα «να οργανωθείτε. Να δυναμώσετε την αλληλεγγύη σας όχι μόνο στους απολυμένους συνδικαλιστές, αλλά απέναντι συνολικά στους συνάδελφούς σας που πλήττονται είτε με απλήρωτες υπερωρίες, είτε με την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Γιατί εφαρμόζουν την τακτική του Κύκλωπα, που έλεγε στον καθένα από τους συντρόφους του Οδυσσέα ότι θα τους φάει τελευταίους και γλίτωσαν όσοι άρπαξαν το δόρυ και του έβγαλαν το μάτι», είπε χαρακτηριστικά. Και κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφτούν «ποιος με εκφράζει και ποιος όχι. Ποιος με κοροϊδεύει και ποιος είναι δίπλα μου. Να κάνετε πολιτική επιλογή υπέρ του ΚΚΕ. Τους κομμουνιστές τους βλέπετε δίπλα σας, στη δουλειά σας. Να κάνετε πολιτική επιλογή υπέρ του αγώνα σας. Για τις ανάγκες σας, τη ζωή σας, το δικαίωμα στη δουλειά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ