Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ WIND
Αμείωτη η συμπαράσταση

«Τα προηγούμενα χρόνια οι επιχειρήσεις, όπως η WIND, θησαύρισαν από την εκμετάλλευση των εργαζομένων με τη βοήθεια των νόμων της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, με αφορμή την κρίση που προκάλεσαν, προσπαθούν να χτυπήσουν ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μισθούς, ωράρια, συνδικαλιστικές ελευθερίες». Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα για την ανάκληση της απόλυσης των δύο συνδικαλιστριών, καθώς μακραίνει καθημερινά η λίστα με τις ανακοινώσεις αλληλεγγύης.

Την ανάγκη να δυναμώσει η ενωμένη πάλη της εργατικής τάξης ενάντια στην τρομοκρατία που κυριαρχεί στους τόπους δουλειάς αναδεικνύει και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χαρτοποιίας Αττικής, υπογραμμίζοντας ότι αυτοί που στρώνουν το δρόμο στην εργοδοσία για να χτυπά εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες «είναι η πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, αυτή που δεν ανέχεται εργατικά δικαιώματα, που θέλει εργαζόμενους τρομοκρατημένους για να εντείνει όσο μπορεί περισσότερο την εκμετάλλευσή τους».

«Η προσπάθεια της WIND θα πέσει στο κενό», υπογραμμίζει και η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, ξεκαθαρίζοντας: «Κάτω τα χέρια από το ταξικό κίνημα». Μήνυμα αλληλεγγύης εξέδωσε μεταξύ άλλων και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ