Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Επανεξέταση της «ασφάλειας» μετά το μακελειό

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Σε συνολική επανεξέταση όλων των μέτρων και μεθόδων ασφαλείας που είχαν ληφθεί μέχρι χτες από τον ιρακινό στρατό και την αστυνομία προχωρά η κυβέρνηση της Βαγδάτης, μετά τις ταυτόχρονες βομβιστικές επιθέσεις που αιματοκύλισαν την πρωτεύουσα την Τετάρτη. Οπως διέρρευσε μετά από την ολοκλήρωση έκτακτης συνεδρίασης του πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι με αξιωματούχους και αξιωματικούς ασφαλείας, θα επανελεγχτούν τα σχέδια για άρση των αποκλεισμών δρόμων καθώς και οι απαγορεύσεις για συγκεκριμένους τύπους οχημάτων.

Προς το παρόν, χτες 11 Ιρακινοί αξιωματικοί του Στρατού, της Αστυνομίας, της Τροχαίας αλλά και των μυστικών υπηρεσιών, στων οποίων τη δικαιοδοσία βρίσκονταν οι περιοχές που επλήγησαν από τις επιθέσεις, κρατούνταν και ανακρίνονταν κατηγορούμενοι, επισήμως τουλάχιστον, για αμέλεια. Οπως υποστήριζαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι ιρακινές αρχές ζήτησαν από τον αμερικανικό στρατό να συνδράμει τις έρευνες για συλλογή στοιχείων σχετικά με τις επιθέσεις.

Την ίδια στιγμή, ουρές δεκάδων μέτρων σχημάτιζαν τα φέρετρα έξω από τα νεκροτομεία της Βαγδάτης προκειμένου οι συγγενείς των νεκρών να παραλάβουν τις σορούς και να προχωρήσουν στις κηδείες. Ο απολογισμός των θυμάτων από τις επιθέσεις της Τετάρτης είχε φθάσει, χθες το απόγευμα, τους 101 νεκρούς ενώ σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες οι τραυματίες άγγιζαν τους 1.000.

Χτες, μια νέα επίθεση, σαφώς μικρότερης εμβέλειας, σημειώθηκε, και πάλι, στη Βαγδάτη. Παγιδευμένο μοτοποδήλατο εξερράγη έξω από εστιατόριο σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας 18. Νοτιότερα, στη Χίλα, βόμβα έπληξε λεωφορείο σκοτώνοντας άλλους δύο πολίτες και τραυματίζοντας οκτώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ