Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΑΣΛΟΥΙ - ΑΕΚ 2 - 1
Αξια της μοίρας της

Η ΑΕΚ κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να χάσει από την Βασλούι με 2 - 1 (29', 83' πεν. Ουέσλεϊ - 69' Μπλάνκο πεν.) και να δυσκολέψει το έργο της στον επαναληπτικό της επόμενης Πέμπτης. Παρ' όλα αυτά, η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, δεν είναι χαμένη υπόθεση. Μια έστω και μέτρια ΑΕΚ, μπορεί ν' ανατρέψει την κατάσταση.

Η Βασλούι με δυσκολία θα κοντράριζε τις ομάδες που στο ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκονται λίγο πάνω από τη ζώνη της παραμονής... Ομως το συνονθύλευμα που παρουσιάστηκε χτες με το δικέφαλο στο στήθος θα ήταν εύκολος αντίπαλος ακόμα και για συμμετέχουσα στο πρωτάθλημα Τύπου. Κανένα από τα στοιχειώδη του ποδοσφαίρου δεν έδειξαν, εντός παιδιάς, οι «κιτρινόμαυροι». Ηταν ακόμα χειρότεροι και από τα φιλικά. Και προκαλεί απορία πως ο Μπάγεβιτς δήλωσε ότι η ομάδα του είναι έτοιμη.

«Η γνώση είναι δύναμη», κατά το γνωστό ρητό, όταν την αξιοποιείς. Και στην ΑΕΚ ενώ ήξεραν ποια είναι η αντίπαλος, πλεονεκτήματα και αδυναμίες, τον καλύτερο παίχτη της (Ουέσλεϊ) δεν έκαναν τίποτα. Και αν οι «κιτρινόμαυροι» αναλωθούν στην απουσία Κυργιάκου θα βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος.

Χτες, η ΑΕΚ απλά δεν είχε αρχή, μέση και τέλος. Δεν είχε ρυθμό, είχε χτυπητές αδυναμίες και ουσιαστικά δεν μπήκε ποτέ στον αγώνα. Υπήρχαν παίχτες που (απ)έδειξαν ότι δεν μπορούν (π.χ. Κουτρουμάνος) και άλλοι ότι δεν ήθελαν (π.χ. Τζιμπούρ) να δώσουν περισσότερα. Ακόμα όμως και με αυτή την άκρως προβληματική εικόνα οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποιες (συμπτωματικές) ευκαιρίες και μπορούσαν τουλάχιστον να μην είχαν χάσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ