Σάββατο 22 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απλήρωτοι σε Αιγάλεω και Ζάκυνθο

Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και δύο μήνες τουλάχιστον επτά εργαζόμενοι στο Δήμο Αιγάλεω που απασχολούνται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Πέρα από τους μισθούς, τους οφείλονται ακόμα το επίδομα αδείας και οδοιπορικά τεσσάρων μηνών. Από τη μεριά της η δημοτική αρχή (ΝΔ) όχι μόνο δε συμμερίζεται την αγωνία των εργαζομένων αλλά δηλώνει ότι θα τους πληρώσει όποτε μπορεί. Ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι και ο συγκεκριμένος δήμος βρίθει από μορφές ελαστικής απασχόλησης. Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι 44 εργαζόμενοι στο Σύνδεσμο Υδρευσης των Δήμων Ζακύνθου που είναι απλήρωτοι τέσσερις μήνες. Οι μισοί από τους εργαζόμενους απασχολούνται με συμβάσεις έργου.

Οι παραπάνω δύο περιπτώσεις δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αλλά φαινόμενο που παρατηρείται όλο και πιο έντονα στο σύνολο σχεδόν των δήμων της χώρας, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που ασκούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πολιτική που μεταξύ άλλων έχει ως αποτέλεσμα το χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας και τη διαρκή συρρίκνωση δικαιωμάτων. Ενώ τεράστιες ευθύνες φέρουν οι δήμαρχοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ που αποδέχονται και προωθούν αυτή την πολιτική.

Την ανάκληση των απολύσεων των 7 εργαζομένων του Δήμου Ευόσμου, για τους οποίους εκκρεμούν αποφάσεις μετατροπής των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, απαιτεί ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης με αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Εχει αποφασίσει να κάνει παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Τρίτη 25 του Αυγούστου, στις 7.30 το απόγευμα, να δώσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 27 του Αυγούστου, στις 11 το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, και να πραγματοποιήσει άμεσα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, ενημέρωση εργαζομένων και δημοτών Ευόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ