Σάββατο 22 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η Υγεία δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα

Κάλεσμα ενίσχυσης της πάλης για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας απευθύνει η Ομοσπονδία, με αφορμή τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις που πυροδοτεί η «νέα γρίπη»

«Το πρόβλημα της νέας γρίπης φωτίζει ακόμα περισσότερο την πρόταση του ταξικού εργατικού κινήματος για δημόσιο σύστημα Υγείας για το λαό. Καταδεικνύει ότι το σύστημα Υγείας πρέπει να είναι δωρεάν και όχι εμπορευματοποιημένο. Φέρνει στην επιφάνεια την ευθύνη του λαϊκού κινήματος για τη διεκδίκηση της κατάργησης της επιχειρηματικής δράσης στους τομείς της Υγείας, τη διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας για όλο το λαό. Ενα τέτοιο σύστημα δε συμβαδίζει με το καπιταλιστικό κέρδος, την άνθηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Εξασφαλίζεται με άλλη πολιτική που στόχο έχει τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων». Τις επισημάνσεις αυτές κάνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, με ανακοίνωσή της προς τους εργαζόμενους του κλάδου με αφορμή τη νέα γρίπη.

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι με όχημα το σοβαρό πρόβλημα της νέας γρίπης, επιχειρείται να βαθύνει η εμπορευματοποίηση της Υγείας, να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων. Επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ φέρουν ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση του συστήματος υγείας και την εμπορευματοποίησή του, για τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. «Αποκρύπτουν την υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας, την ανυπαρξία των απαιτούμενων υποδομών και παράλληλα ενισχύουν τον ιδιωτικό τομέα, μεταφέρουν αρμοδιότητες στους δήμους, αναδεικνύουν τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και τον εθελοντισμό σε φορέα που θα υποκαθιστά το κράτος στις ευθύνες του απέναντι στα λαϊκά στρώματα. Ενισχύουν την αποδοχή του λαού σε αυτού του είδους τις παροχές. Δηλαδή, ο εργαζόμενος, η λαϊκή οικογένεια, θα πληρώνουν εισφορές στα Ταμεία, θα φορολογούνται, αλλά θα περιμένουν πότε θα τους λυπηθούν. Σε αυτήν τη βάση κινείται και το Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης», επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Και καλεί τους οικοδόμους να παλέψουν, απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της Υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, που θα οργανώνονται και θα υλοποιούνται από τον γιατρό Εργασίας και τον Τεχνικό Ασφαλείας, χωρίς καμία επιβάρυνση των εργαζομένων. Αλλά και δωρεάν παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που να περιλαμβάνει και παρεμβάσεις προληπτικής ιατρικής και δημόσιας Υγείας. Δωρεάν φάρμακα, εμβόλια, διαγνωστικές εξετάσεις για όλο το λαό για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης κ.ά.

Υποπτο κρούσμα σε κρουαζιερόπλοιο

Υποπτο κρούσμα της νέας γρίπης εντοπίστηκε χτες σε μέλος του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «SILVER WIND», σημαίας Μπαχάμες, που κατέπλευσε χτες στον Πειραιά. Ο εργαζόμενος βρίσκεται σε καραντίνα. Το πλοίο αναχώρησε χτες το βράδυ για τη Μύκονο. Χτες, αναφέρθηκαν κρούσματα της γρίπης των χοίρων σε δύο εκτροφεία με γαλοπούλες στη Χιλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ