Σάββατο 22 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Σειρά συμφωνιών με Βραζιλία και Λευκορωσία

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Οι κυβερνήσεις της Βενεζουέλας και της Βραζιλίας υπέγραψαν χτες οκτώ στρατηγικές, όπως τις χαρακτήρισαν, συμφωνίας συνεργασίας στους τομείς της βιομηχανίας και των υπηρεσιών.

Οι συμφωνίες που υπογράφτηκαν παρουσία του Προέδρου Ούγο Τσάβες στο Προεδρικό Μέγαρο Μιραφλόρες, από τον υπουργό Ανάπτυξης, Βιομηχανίας και Εξωτερικού Εμπορίου της Βραζιλίας Μιγκέλ Ζόρζε και τους υπουργούς Εξωτερικών Νικολάς Μαδούρος και Επιστήμης, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Τζέσε Τσακόν, προβλέπουν μεταξύ άλλων και τη σύσταση κοινοπραξίας με τη συμμετοχή των ηλεκτρικών εταιρειών «Corpoelec» εκ μέρους της Βενεζουέλας και της «Clamper Industria de Comercio» της Βραζιλίας, συνεργασία στον τομέα της τεχνολογίας με τη συμμετοχή των βραζιλιάνικων εταιρειών «Sotreq Caterpillar» και «Weg Equipamientos Electrοnicos».

Παράλληλα, ο Τζέσε Τσακόν ανακοίνωσε χτες την επίτευξη δύο συμφωνιών μεταξύ της Βενεζουέλας και της Λευκορωσίας στο τομέα της παραγωγής βαρέων οχημάτων (τρακτέρ και φορτηγά). Το σχέδιο στο οποίο συμμετέχει κατά 60% η Βενεζουέλα και κατά 40% η Λευκορωσία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου με τη δημιουργία βιομηχανικής μονάδας στην επαρχία Μπαρίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ