Σάββατο 22 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Μαθήματα σε κοντέινερ και «μπαλώματα»

Σε σχολεία με προσθήκες και «μπαλώματα», σε κτίρια που κατασκευάστηκαν δύο και τρεις δεκαετίες πριν, θα ξεκινήσουν τη νέα χρονιά οι μαθητές της Χαλκίδας. Με αυτούς τους «τρόπους» προσπαθούν να λύσουν το έντονο κτιριακό πρόβλημα στα σχολεία της περιοχής η κυβέρνηση της ΝΔ και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας (προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ). Χαρακτηριστικό είναι ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι μισοί μαθητές του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας θα κάνουν μαθήματα σε κοντέινερ. Οι υπόλοιποι θα στεγαστούν στη νέα πτέρυγα του σχολείου που ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής της.

Παρά τη νέα προσθήκη αιθουσών, τα παιδιά θα συνεχίσουν να στοιβάζονται τις ώρες του διαλείμματος, αφού στον ίδιο χώρο στεγάζεται και το 1ο Λύκειο Χαλκίδας. Πάνω από 600 μαθητές θα βρίσκονται σε έναν προαύλιο χώρο που δεν ξεπερνά τα 300 τετραγωνικά, ο οποίος μειώθηκε ακόμα περισσότερο με τα κοντέινερ που τοποθετήθηκαν για το 1ο Γυμνάσιο.

Κτιριακό πρόβλημα και έλλειψη αιθουσών υπάρχει σε όλη την Εύβοια, αλλά το πρόβλημα εντοπίζεται ιδιαίτερα στη Χαλκίδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν ενάμιση μήνα - σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχίας - εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και ...θα κατασκευαστούν μέχρι το 2013 περίπου 11.000 τετραγωνικά μέτρα αιθουσών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τα χιλιάδες τετραγωνικά είναι προσθήκες αιθουσών σε παλιά σχολεία του νομού, με εξαίρεση τέσσερις ανεγέρσεις νέων σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ