Σάββατο 22 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Συσκέψεις και τριβές για την ... ασφάλεια

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Αναθεώρηση όλων των υπαρχόντων μέτρων ασφαλείας και σε βάθος διερεύνηση των κενών που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο τομέα ζήτησαν οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων της ιρακινής βουλής μετά από έκτακτη συνάντησή τους με τους υπουργούς Αμυνας, Εθνικής Ασφάλειας και Εσωτερικών. Η συνάντηση, που έγινε μετά το λουτρό αίματος της Τετάρτης στη Βαγδάτη, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης και δεν έλειψαν οι διαξιφισμοί και κατά των δημοσιογράφων.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος της βουλής εξετάζει σοβαρά την πρόταση που κατέθεσε ομάδα βουλευτών με επικεφαλής τον σουνίτη αντιπρόεδρο της χώρας, Τάρεκ αλ Χασέμι, με την οποία ζητείται η έκτακτη σύνοδος και του κοινοβουλίου για το ζήτημα της ασφάλειας. Μέχρι τότε, η κυβέρνηση Μάλικι φέρεται να έχει δώσει εντολή να ενισχυθούν σημαντικά τα μέτρα ασφαλείας έξω από κυβερνητικά και δημόσια κτίρια, αλλά και να ελέγχονται εξονυχιστικά όλα τα οχήματα που εισέρχονται σε ανοιχτές αγορές, παντός είδους.

Παρ' όλα αυτά, χτες, φορτηγό που δεν πέρασε από το σχετικό έλεγχο εξερράγη στην είσοδο της λαχαναγοράς της σουνιτικής συνοικίας Ντούρα, της Βαγδάτης, σκοτώνοντας δύο πολίτες και τραυματίζοντας 20. Αλλοι τρεις πολίτες σκοτώθηκαν σε διαφορετικές βομβιστικές επιθέσεις στη νότια επαρχία της Βαβυλώνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ