Σάββατο 22 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τεράστιες καταστροφές από πυρκαγιές στη Ζάκυνθο

Τεράστιες είναι οι καταστροφές στη Ζάκυνθο και ειδικότερα στο Δήμο Ελατίων όπου μέσα σε τέσσερις μήνες, από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου, έχουν εκδηλωθεί 40 πυρκαγιές στο συγκεκριμένο δήμο. Κάτοικοι κάνουν λόγο για εμπρησμό ενώ αξιωματικοί της Πυροσβεστικής παρακολουθούν την πορεία των πυρκαγιών.

Μέχρι χτες το απόγευμα τρεις πυρκαγιές έκαιγαν δασικές εκτάσεις στις περιοχές Στρογγυλό, Στόμια και Μαρίες. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στο νησί είναι ότι οι δύο πρώτες ξέσπασαν χτες το πρωί με διαφορά μόλις πέντε λεπτών. Η φωτιά στις Μαρίες, συνέχιζε να μετατρέπει σε στάχτη ό,τι έβρισκε μπροστά της από το βράδυ της Πέμπτης.

Χτες, ξέσπασε άλλη μία πυρκαγιά στην Αττική στον Κάλαμο. Τρεις ώρες, επίγειες και εναέριες δυνάμεις του Σώματος πάλευαν με τις φλόγες, καταφέροντας τελικά να τη σβήσουν.

Πυρκαγιές επίσης, που τελικά τέθηκαν υπό έλεγχο, εκδηλώθηκαν σε Αρτα και Μεγαλόπολη, Κεφαλονιά, Θεσπρωτία, Λήμνο και Αχαΐα. Από τις 6 προχτές το απόγευμα έως τις 6 χτες τα ξημερώματα ξέσπασαν 52 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 106 μέσα σε 24 ώρες.

  • Μια νέα πυρκαγιά, ξέσπασε μετά τις 10 χτες το βράδυ, στην περιοχή Σέσι Γραμματικού. Από την πρώτη στιγμή, λόγω της ώρας εκδήλωσης αλλά και των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, έφτασαν στο σημείο 42 πυροσβέστες με 14 οχήματα. Η φωτιά κατέκαιγε δασική έκταση, μακριά από κατοικημένη περιοχή. Πάντως, μέχρι τα μεσάνυχτα, οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονταν προκειμένου να την ελέγξουν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ