Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Στο 16% η πραγματική ανεργία στις ΗΠΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ-ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Ολοένα και πιο δυσοίωνα τα νέα για τους Αμερικανούς εργαζόμενους καθώς το πραγματικό ποσοστό ανεργίας έχει φτάσει το 16% ξεπερνώντας κατά πολύ το επίσημο 9,4% όπως δήλωσε ο Ντένις Λόκχαρτ, αξιωματούχος της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας (Fed).

Στους υπολογισμούς του ο Λόκχαρτ περιλαμβάνει στους ανέργους τους αποκαλούμενους «αποθαρρυμένους» εργαζομένους, δηλαδή αυτούς που αναζητούν θέσεις εργασίας αλλά από απόγνωση έχουν σταματήσει να ψάχνουν και όσοι αναγκαστικά υποαπασχολούνται καθώς δε βρίσκουν πλήρη απασχόληση.

Στη Γερμανία, η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ συνεχίζει την πολεμική της έναντι κυρίως των ΗΠΑ και της Βρετανίας ενόψει της επικείμενης Συνόδου των G20, δηλώνοντας κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ν24», ότι θα στηρίξει την πρωτοβουλία του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί να απευθυνθεί έκκληση, κατά τη σύνοδο της G20 στο Πίτσμπουργκ, για έλεγχο και περιορισμό των μπόνους των τραπεζών σε διεθνές επίπεδο.

Τέλος, συρρίκνωση κατά 1,1% παρουσίασε το δεύτερο τρίμηνο του έτους η οικονομία της Ισπανίας, υπερβαίνοντας την αρχική εκτίμηση για πτώση 1,0%. Πρόκειται για το 4ο κατά σειρά τρίμηνο συρρίκνωσης της οικονομίας της Ισπανίας, η οποία αποδείχθηκε ιδιαίτερα ευάλωτη στην παγκόσμια καπιταλιστική κρίση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ