Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Κατοχική επίθεση σε νοσοκομείο

Τραυματίας από την πολύνεκρη επίθεση καμικάζι στη μεθόριο Πακιστάν - Αφγανιστάν
Τραυματίας από την πολύνεκρη επίθεση καμικάζι στη μεθόριο Πακιστάν - Αφγανιστάν
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Επίθεση κατά μικρού νοσοκομείου της πόλης Σαρ Χάουζα, της ανατολικής επαρχία Πάκτικα, εξαπέλυσαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αφγανικές δυνάμεις μετά από πληροφορίες ότι εκεί έχουν καταφύγει τραυματισμένοι Ταλιμπάν, συμπεριλαμβανομένου ενός επικεφαλής τους. Ακολούθησε πολύωρη ανταλλαγή πυρών μεταξύ στρατιωτών και Ταλιμπάν που φρουρούσαν τους τραυματίες, στην οποία παρενέβησαν, από αέρος, και αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοτώθηκαν 12 μαχητές και δύο αστυνομικοί, απολογισμός που δεν επιβεβαιώνεται από την ΝΑΤΟική ανακοίνωση. Αντίθετα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο ντόπιος πληθυσμός εξέφρασε απέχθεια για τη συμπεριφορά των Ταλιμπάν και τη μετατροπή του νοσοκομείου σε προπύργιο και ευχαρίστησε τις αμερικανικές δυνάμεις!». Υποστηρίζεται, επίσης, ότι «τραυματίστηκαν οι στόχοι», ισχυρισμός που προκαλεί περαιτέρω υποψίες ότι πρόκειται για άλλο ένα κατοχικό μακελειό, αφού, θεωρητικώς, οι «στόχοι» ήταν, ήδη, τραυματίες!!!

Αλλεπάλληλες επιθέσεις

Αιματηρή αποδείχτηκε η χτεσινή ημέρα για την πακιστανική επαρχία του νοτίου Ουαζιριστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Νωρίς το πρωί, από πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε, πιθανότατα, αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατά υπόπτου κρησφύγετου των Ταλιμπάν, σκοτώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν εννιά. Κατά τις πακιστανικές αρχές, οι απώλειες αφορούν μόνο σε ισλαμιστές μαχητές, κάτι που διαψεύδεται σε ανακοίνωση των Ταλιμπάν, που μιλούν για νεκρά γυναικόπαιδα.

Λίγες ώρες αργότερα, καμικάζι εκρηγνυόταν στο φυλάκιο του πακιστανικού στρατού, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, κοντά στην πόλη Τόρκχαμ, επίσης, της επαρχίας του νοτίου Ουαζιριστάν. Το συγκεκριμένο σημείο είναι το σημαντικότερο μεθοριακό πέρασμα για τις ΝΑΤΟικές επιμελητειακές αυτοκινητοπομπές προς το Αφγανιστάν. Ο πρώτος απολογισμός αναφέρει 21 Πακιστανούς στρατιώτες νεκρούς και περισσότερους από 19 τραυματίες.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας έλαβε χώρα και ενέδρα των Ταλιμπάν κατά του πακιστανικού στρατού, στην ίδια επαρχία. Στη μάχη που ακολούθησε φέρονται να σκοτώθηκαν τέσσερις στρατιώτες και εννιά μαχητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ