Κυριακή 30 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κορύφωση και νέα αφετηρία της πάλης της ΚΝΕ

Στις 10, 11 και 12 Σεπτέμβρη στον ιστορικό χώρο του στρατοπέδου «Παύλου Μελά» οι εκδηλώσεις

Από τις περσινές προετοιμασίες του χώρου...

Motion Team

Από τις περσινές προετοιμασίες του χώρου...
Σε όλες τις συνοικίες, τα στέκια νεολαίας, τους χώρους μόρφωσης και δουλειάς της νεολαίας έχουν απλωθεί οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ για να προπαγανδίσουν τις τριήμερες εκδηλώσεις του 35ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Στρατόπεδο «Παύλου Μελά» στις 10 - 11 - 12 Σεπτέμβρη. Σε έναν τόπο ιστορικό, όπου φυλακίστηκαν κι εκτελέστηκαν πάνω από 100.000 αγωνιστές, έναν τόπο του οποίου η ιστορία απαντάει με τον καλύτερο τρόπο στις προσπάθειες παραχάραξης της ιστορίας από κύκλους της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη θα μιλήσει στο Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Μιλώντας στο «Ρ» για τις προετοιμασίες του Φεστιβάλ ο Θ. Χρηστίδης, γραμματέας της Οργάνωσης Πόλης Θεσσαλονίκης και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, σημείωσε ότι η νεολαία ήδη ανταποκρίνεται θετικά στο κάλεσμα του Φεστιβάλ. Κι έχει κάθε λόγο να θέλει να έρθει, όπως τόνισε, γιατί εκτός από το υψηλής ποιότητας πολιτιστικό πρόγραμμα που θα απολαύσει, θα της δοθεί η ευκαιρία να συζητήσει για την υπόθεση του Σοσιαλισμού. «Ο σοσιαλισμός είναι το κοινωνικό - οικονομικό σύστημα που μπορεί να δώσει απάντηση στα λαϊκά προβλήματα, να δώσει οριστική λύση στις οικονομικές κρίσεις του καπιταλισμού προς όφελος του λαού και της νεολαίας. Η νεολαία θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει μαζί μας για την ουσία του σοσιαλισμού, για το πώς κατακτιέται κι εκφράζεται η λαϊκή εξουσία, το γιατί έχει συμφέρον από αυτήν την υπόθεση, αλλά και για τις μεγάλες κατακτήσεις του σοσιαλισμού του περασμένου αιώνα».

...εντυπωσιακές και πρωτότυπες κατασκευές
...εντυπωσιακές και πρωτότυπες κατασκευές
Για το πώς υλοποιείται η σύλληψη του 35ου Φεστιβάλ, με αυτό το σύνθημα και σε αυτόν το χώρο, μας μίλησε ο Αλ. Γουσόπουλος, μέλος του ΓΠ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. «Το σύνθημα "Σοσιαλισμός, η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα" αποτελεί τον κεντρικό άξονα όλων των πολύμορφων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ» σημείωσε. Οπως μάς εξήγησε, το περιεχόμενο του Φεστιβάλ είναι το καταστάλαγμα της δράσης της ΚΝΕ στους χώρους όπου ζει, μορφώνεται κι εργάζεται η νεολαία του νομού Θεσσαλονίκης. Ετσι ο κάθε θεματικός χώρος της Παιδείας, της Εργασίας, της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, της καλλιτεχνικής δημιουργίας, τα προγράμματα που θα εκτυλίσσονται στις σκηνές θα είναι δεμένα με τη ζωή, τα προβλήματα της νεολαίας, σήμερα, και την απάντηση του ΚΚΕ για το σήμερα στον τόπο μας, που είναι η διέξοδος στο σοσιαλισμό. Μας εξήγησε ότι γίνεται προσπάθεια, ώστε μορφή και περιεχόμενο να δένονται αρμονικά και με τρόπο ενιαίο να εκφράζουν τα ιδανικά και τις αξίες της ΚΝΕ. «Η ΚΝΕ στάθηκε στο πλευρό της νεολαίας όλο το προηγούμενο διάστημα, και στη μάχη των ευρωεκλογών, στα σχολεία, στην κατάρτιση, στη δουλειά, στη γειτονιά» πρόσθεσε τονίζοντας ότι το Φεστιβάλ είναι κορύφωση και νέα αφετηρία της πάλης των μελών και των φίλων της ΚΝΕ στο πλευρό του ΚΚΕ.

Ολοκληρώνονται οι κατασκευές

Ο Κ. Πυρίντσος, υπεύθυνος για την κατασκευή του Φεστιβάλ, μιλώντας στο «Ρ» μάς έδειξε πώς οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ ετοιμάζουν με μεράκι για τη νεολαία το 35ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε ένα πραγματικά ανανεωμένο αισθητικά και λειτουργικά χώρο.

«Το τρίπτυχο ασφάλεια - λειτουργικότητα - αισθητική παραμένει ως βασική αρχή της κατασκευής των χώρων. Αυτό που θέλουμε να βελτιώσουμε είναι η αισθητική και η λειτουργικότητα του χώρου. Οι ομάδες της ΚΝΕ εργάζονται εδώ και αρκετό καιρό για το σχεδιασμό του Φεστιβάλ, και σήμερα οι ιδέες αυτές μπαίνουν από το χαρτί στην πράξη. Υπάρχουν ομάδες κειμένων - σεναρίων, που έχουν ετοιμάσει τα περιεχόμενα για τον κάθε χώρο, ομάδες του χώρου, των κατασκευών, της προπαγάνδας, των οικονομικών κτλ. Υπολογίζουμε ότι οι κατασκευές θα έχουν ολοκληρωθεί στις 3 Σεπτέμβρη» σημείωσε.

Θα είναι έτοιμο να δεχτεί και φέτος πολλές χιλιάδες νέους και νέες

Motion Team

Θα είναι έτοιμο να δεχτεί και φέτος πολλές χιλιάδες νέους και νέες
Ο υπεύθυνος κατασκευών πρόσθεσε: «Οι ιδέες για τις κατασκευές μας δεν είναι όλες πρωτότυπες. Εχουμε εμπνευστεί από σπουδαία έργα που άφησαν πίσω τους αρχιτεκτονικά ρεύματα του 20ού αιώνα. Στοχεύουμε σε μεγάλη αναβάθμιση του περιπτέρου του "Οδηγητή", της Παιδείας, της Αντιιμπεριαλιστικής Πάλης».

Ανάλογη δουλειά γίνεται και στους χώρους των τριών σκηνών ενώ έμφαση δίνεται στο κεντρικό περίπτερο του ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ. «Σε αυτό εμπνεόμαστε από μία κατασκευή που δημιουργήθηκε από κορυφαίους δημιουργούς στην ΕΣΣΔ. Εμπνεόμαστε και από το μνημείο της Γ' ΔΙΕΘΝΟΥΣ», εξήγησε.


Από τους χώρους του περσινού Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από τους χώρους του περσινού Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ