Σάββατο 29 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ_ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Δεν πείθεται για το πρωτόκολλο η Πρίστινα...

Την αντίθεσή τους στην προαναγγελθείσα συμφωνία μεταξύ της ευρωπαϊκής αποστολής στο Κόσσοβο (EULEX) και του σερβικού υπουργείου Εσωτερικών, επανέλαβαν και χτες στους επικεφαλής των ιμπεριαλιστικών αποστολών στην Πρίστινα, ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός των Κοσσοβάρων Αλβανών, Φατμίρ Σεϊντίου και Χασίμ Θάτσι αντίστοιχα.

Πάντως, στο Βελιγράδι, ο Σέρβος υπουργός επί Κοσσυφοπεδίου Γκόραν Μπογκντάνοβιτς, δήλωσε ότι το πρωτόκολλο θα υπογραφεί παρά τις αντιδράσεις της Πρίστινας, κατηγορώντας την τελευταία «για μη εποικοδομητικό ρόλο» και χαρακτηρίζοντάς την ως «πηγή αποσταθεροποίησης στην περιοχή».

Νωρίτερα, δικαστήριο της Πρίστινας καταδίκασε χτες 21 μέλη της κοσοβάρικης οργάνωσης «Αυτοδιάθεση» σε φυλάκιση 30 ημερών, για την πρόκληση ζημιών σε οχήματα της ΕΕ στο Κόσσοβο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπογραφή του πρωτοκόλλου. Μάλιστα, ο αρχηγός της «Αυτοδιάθεσης», Αλμπιν Κούρτι, ανήγγειλε χτες νέα σειρά διαδηλώσεων και άλλων κινητοποιήσεων κατά της EULEX, την οποία αποκάλεσε «μετάλλαξη της UNMIK» (σ.σ. Η αποστολή του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο). Ο Κούρτι ζήτησε απ' την κυβέρνηση των Κοσσοβάρων Αλβανών να διακόψει κάθε επαφή και συνεργασία με την EULEX, μέχρις ότου αποσυρθεί το πρωτόκολλο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ