Κυριακή 30 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Φτου σας αλήτες...

Την ώρα που διαβάζετε τούτες τις γραμμές, είναι βέβαιο, σύντροφοι, πως το κεφάλι σας έχει γίνει καζάνι από τις δημοσκοπήσεις, την απέραντη εκλογολογία, τη διόγκωση των ... εορτών της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την προσπάθεια να εμφανισθεί ως ...Μεσσίας ο Γ.Α.Π. και το ΠΑΣΟΚ. Τρίτο(;) κόμμα ο Καρατζαφέρης; Εκτός ή οριακά εντός ο ΣΥΡΙΖΑ; Ενας γύρος εκλογών λόγω μη αυτοδυναμίας κι άλλα τέτοια γυαλιστερά και συνάμα αφόρητα συνηθισμένα που κατατρώγουν τη χώρα και τους ανθρώπους της όλη τη μεταχουντική περίοδο, που κακώς αποκαλείται μεταπολίτευση, αφού όπως αποδεικνύεται στην πράξη είναι μια πολιτική του ενός και μόνον πόλου. Αυτού που είτε ως δικομματισμός είτε ως συγκυβέρνηση τύπου Γερμανίας δεν είναι παρά η κυριαρχία των μονοπωλίων, των πολυεθνικών, της άγριας καπιταλιστικής επίθεσης στους λαούς που πείθονται ή πειθαναγκάζονται να παζαρεύουν την επιβίωσή τους ως προϊόν της αγοράς.

Σ' αυτή την τεχνητή «θύελλα» χάνονται ειδήσεις και μέτρα που θα έσωναν την κρίση των πολιτών απ' τη λοβοτομή της επικοινωνίας και κυρίως θα ανέβαζαν το επίπεδο της πολιτικής και πρωτίστως ταξικής συνείδησης στο κρίσιμο εκείνο σκαλοπάτι που προοιωνίζεται την ανατροπή, την ουσιαστική, της κυρίαρχης πολιτικής. Αναρωτιέμαι αν είδαν, διάβασαν, άκουσαν, εκτίμησαν και κατανόησαν οι νέοι, ειδικώς, ψηφοφόροι το πιο εξωφρενικό χαράτσι στο οποίο το εκσυγχρονισμένο και αναδιαρθρωμένο ταξικό κράτος τους υποβάλλει χωρίς αιδώ, χωρίς λογική καν. Ελλάδα, μέλος ΕΕ και ΝΑΤΟ, 2009: Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων μπορούν να δουν τα γραπτά τους! Οποία «καινοτομία»!!! Οποία «χάρη»!!! Ποιοι θα τα ζητήσουν, μωρέ ηλίθιοι; Αυτοί που πέρασαν; 'Η αυτοί που αισθάνονται ότι έχασαν τη σχολή που ήθελαν και ενδεχομένως την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για λίγα μόρια; Προφανώς, οι δεύτεροι. Δηλαδή μικρός αριθμός από τους περίπου 20.000 που έμειναν εκτός. Αλλά αυτοί, όπως κι όλοι οι νέοι, δεν είναι νέοι και υποψήφιοι. Είναι απλώς πελάτες. Γιατί περνάει μέσα στην τούρλα των καμένων ημερών, χωρίς βρισίδια και διαδηλώσεις, η ...ανακοίνωση που λέει: Για να δεις τρία γραπτά πληρώνεις παράβολο 50 ευρώ! Για να ελέγξεις τέσσερα και πάνω γραπτά πληρώνεις 80. Δηλαδή αν ζητήσεις 6, τότε έχεις κι έκπτωση 20 ευρώ στα 50+50 = 100 που θα ήταν δυο τριάδες.

Φτου σας καθάρματα, άχρηστοι, λαδέμποροι της σύγχρονης κατοχής. Φτου σας αλήτες, έμποροι της Παιδείας και επιβήτορες της εκπαίδευσης, που βγάζετε απ' τη μύγα ξίγκι κι απ' το νέο την ψυχή για δυο δεκάρες. Δεν ξέρω πόσες βρισιές μπορώ να βρω, να φτιάξω, να φανταστώ και να τις τυπώσω εδώ συνειδητά κι ελεύθερα για να ξεφουσκώσει η αμέτρητη οργή που γεννάει το ...«μέτρο» του υπουργείου Παιδείας. Είσαι 18άρης. Μετράς κόπους, διάβασμα, θυσίες, φροντιστήρια, ξεπουπουλιασμένο οικογενειακό εισόδημα στην πιο ακριβή δωρεάν Παιδεία (ανέκδοτο - κλαυσίγελως). Μετράς τις δυνάμεις σου. Μετράς το μετρητή σου. Ισως απορείς. Ισως αμφισβητείς. Ισως θες να καταλάβεις πού και γιατί απέτυχες. Να δεις τα γραπτά σου θες. Να τσεκάρεις το στραπατσαρισμένο διαβατήριο για το σκατένιο τους παράδεισο. Κι έρχονται και σου λέει το κράτος πως πρέπει να πληρώσεις λεφτά για να δεις αυτά που πλήρωσες για να τους γράψεις... Σε φωτοτυπία. Το υπουργείο Παιδείας της χώρας Ελλάδα χρεώνει τους μαθητές του με τιμολόγιο εκβιαστικού φωτοτυπάδικου μιας γειτονιάς προ 30ετίας. Το υπουργείο που μοιράζει λάπτοπ, πλουτίζει ιδιωτικά ΙΕΚ και φέρνει εδώ τα ...Χάρβαρντ με το άρθρο 16... Αϊ σιχτίρ, πια. Φτύστε τους, επιτέλους, νέοι και γονείς και παππούδες, όλοι μαζί. Και ζητήστε πίσω, με παράβολο δισεκατομμυρίων, το λάθος των ...ψηφοδελτίων που τους έστειλε δικομματικά και μονοπολικά στη θέση του αφεντικού κι εσάς σ' αυτήν του δούλου...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ