Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Το πλαίσιο συσπείρωσης

Παρουσιάζοντας το πλαίσιο συσπείρωσης, λαϊκής επαγρύπνησης και διεκδίκησης που προτείνει το ΚΚΕ στο λαό, η Αλέκα Παπαρήγα στάθηκε στα παρακάτω άμεσα αιτήματα και στόχους πάλης:

α. Πλήρη και ουσιαστική καταγραφή της καταστροφής των καμένων εκτάσεων και οικογενειακών περιουσιακών στοιχείων. Καμία αλλαγή στη χρήση γης.

β. Αμεσα μέτρα για την προστασία των καμένων δασών από τη διάβρωση και τεχνικά έργα περιορισμού των συνεπειών της καταστροφής από τις πλημμύρες.

γ. Ολική αποζημίωση για τα κατεστραμμένα σπίτια των λαϊκών οικογενειών και τις αγροτικές υποδομές. Αποζημίωση για το κατεστραμμένο αγροτικό κεφάλαιο.

δ. Ετήσια απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές και φορολογικές υποχρεώσεις, πάγωμα της πληρωμής των δανείων.

ε. Λεπτομερή, δεσμευτικό σχεδιασμό αναδάσωσης.

στ. Δωρεάν στέγαση των πληγέντων, που έχουν ανάγκη, στις κοντινότερες ξενοδοχειακές μονάδες.

ζ. Αμεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων στην Πυροσβεστική και Δασική Υπηρεσία και στον τομέα της Υγείας, προσωπικό μόνιμο και όχι εποχιακό.

Διεύρυνση με γενικότερα ζητήματα

-- Να μετατραπεί σε δημόσια περιουσία η ιδιοκτησία των μεγάλων ιδιωτικών εκτάσεων στα βουνά και τα δάση. Να συμπεριληφθούν ακτές, γενικότερα παραλίες, ελεύθεροι χώροι.

-- Ακύρωση των αποφάσεων για μεγάλα έργα που δεσμεύουν ελεύθερη γη. Από το Σέσι ως τη Νέα Μάκρη υπάρχει σχέδιο ιδιωτικοποίησης, αλλαγής χρήσης ή αλλοίωσης της χρήσης των ακτών. Πρόκειται για παραλίες που ακόμα έχουν μείνει ελεύθερες για τα λαϊκά στρώματα.

-- Να καταργηθούν όλοι οι αντιδασικοί νόμοι, ο 998 της ΝΔ του '79 που αποχαρακτήρισε 25 εκατομμύρια στρέμματα δάσους και τα χαρακτήρισε χορτολιβαδικά, καθώς και του ΠΑΣΟΚ το 1987, που αποχαρακτήρισε 45 εκατομμύρια στρέμματα δάσους και τα χαρακτήρισε βοσκοτόπια.

-- Να καταργηθεί ο εκτελεστικός νόμος του 2003, που έγινε σε αντιστοιχία με τη συνταγματική αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 και που τον εφαρμόζει σήμερα η ΝΔ. Η αναδάσωση να συμπεριλάβει όλα τα καμένα δάση και τις δασικές εκτάσεις, ανεξάρτητα από το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Να θεωρηθεί παράνομη η οικοπεδοποίηση των δασικών εκτάσεων με τα κτίσματα που περιέχουν.

-- Να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίος δημόσιος φορέας προστασίας της δασικής περιουσίας, με προτεραιότητες τη συγκρότηση συντονιστικών οργάνων, τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, την ενίσχυση της υποδομής πυρόσβεσης και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού δασοπυροσβεστών.

-- Να αντιμετωπιστούν ζητήματα λαϊκής κατοικίας, αποχέτευσης, ύδρευσης, αντιμετώπισης του μολυσμένου νερού που κυρίως οφείλεται στις βιομηχανίες και τα λήμματά τους. Με δημόσιες επενδύσεις και φορείς κατασκευής, σε αντίθεση με την πολιτική των ΣΔΙΤ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ιδια εμπρηστική πολιτική για τα δάση (2009-09-10 00:00:00.0)
Δέσμη μέτρων για τη διάσωση του δασικού πλούτου (2009-04-25 00:00:00.0)
Φραγμός στην εμπορευματοποίηση των δασών (2007-08-22 00:00:00.0)
Να ανακληθεί η απόφαση που χαρίζει 62,5 στρέμματα στο καζίνο (2007-08-02 00:00:00.0)
Στάχτη και μπούρμπερη (2007-07-31 00:00:00.0)
Εμπρηστική η πολιτική τους (2007-07-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ