Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
«Φιλέτα» γης και σχέδια στα καμένα

Στα εμπρηστικά επιχειρηματικά σχέδια στις καμένες περιοχές αναφέρθηκε επιγραμματικά ο γραμματέας της ΝΕ Αττικής του ΚΚΕ, Γ. Ξυπόλητος:

Στην παραλία Σχινιά: Ο φορέας διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου που έχει την ευθύνη διαχείρισης της παραλίας - συγκροτήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και διατηρείται και από τη σημερινή της ΝΔ - την έχει εγκαταλείψει ουσιαστικά. Εχει συμφωνήσει την παραχώρηση του κόλπου μαζί με το δάσος σε ιδιώτη για 30 χρόνια και η υπόλοιπη παραλία με Προεδρικό Διάταγμα καθορίζεται να γίνει καταδυτικό πάρκο. Και οι δύο αυτές προσπάθειες έχουν σταματήσει προς το παρόν από τις αντιδράσεις συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Στη Νέα Μάκρη: Με ΦΕΚ που είναι σε ισχύ υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία τεχνητού νησιού, ουσιαστικά μιας θαλάσσιας τσιμεντούπολης. Από το 1991, η εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΜΑΡΙΝΕΣ ΑΕ και στη συνέχεια με τη βοήθεια και των δύο δημοτικών αρχών, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, έφτιαξαν γι' αυτό το λόγο και Αναπτυξιακό Σύνδεσμο και έφτασαν λίγο πριν την υλοποίηση των σχεδίων τους. Το ΣτΕ έχει μπλοκάρει - προς το παρόν - το θέμα.

Ραφήνα - Λούτσα - Αγία Μαρίνα - Πόρτο Ράφτη: Τα περισσότερα κομμάτια της παράκτιας δημόσιας γης ανήκουν είτε στα διάφορα Λιμενικά Ταμεία Ραφήνας - Ωρωπού - Μαρκόπουλου είτε στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Η παραχώρηση με συμβάσεις πολλών κομματιών στους δήμους, έχει σαν αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην παράδοσή τους - λόγω αδυναμίας «αξιοποίησης» - σε ιδιώτες.

Επίσης υπάρχει σχεδιασμός στον Ευβοϊκό κόλπο για τη δημιουργία ανεμογεννητριών. Στα καμένα του Διονύσου το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ν. Μάκρης προβλέπει την κατασκευή 4 - 5 νεκροταφείων. Σχεδιάζονται νέες προεκτάσεις της Αττικής Οδού πάνω από την Πεντέλη, τη λίμνη Μαραθώνα με κατάληξη τις Αφίδνες. Υπάρχουν σχέδια για πίστα καρτ προς το φράγμα της Ραπεντώσας. Από τη μια οι δήμοι υποτίθεται ότι αγωνίζονται για τα δάση και το περιβάλλον και από την άλλη ζητούν την άρση της προστασίας τμημάτων του Πεντελικού Ορους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ