Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Αρχισαν τα όργανα...

Ο Παναθηναϊκός πρώτος στη βαθμολογία νίκησε και την Ξάνθη

Icon

Ο Παναθηναϊκός πρώτος στη βαθμολογία νίκησε και την Ξάνθη
«Αρχισαν τα όργανα». Από νωρίς ξεκίνησαν τα παρατράγουδα στο επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Σούπερ Λίγκας. Τη 2η αγωνιστική στιγμάτισε ο... περίπατος (περίπου 20 δευτερόλεπτα μετά το εναρκτήριο λάκτισμα) ανεγκέφαλου οπαδού του Ηρακλή, που ανενόχλητος έφτασε στον τερματοφύλακα του Αρη, Μ. Σηφάκη, και του επιτέθηκε (φραστικά και σωματικά)!

Οι εντεταλμένοι (αστυνομικοί και άνδρες της ιδιωτικής εταιρίας ασφάλειας) αρχικά απλά παρακολουθούσαν και στη συνέχεια συνόδευσαν τον οπαδό, βοηθούμενοι από άλλους οπαδούς που είχαν μπει στο γήπεδο, στην εξέδρα για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση. Η οποία ξανάρχισε με καθυστέρηση περίπου 50 λεπτών. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν μόνο χάρη στην ψυχραιμία που επέδειξε ο ποδοσφαιριστής.

Τελικά ο οπαδός συνελήφθη αργότερα και οδηγήθηκε χτες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο ανέβαλλε (για «κρείσσονες αποδείξεις») την εκδίκαση για αύριο, επειδή απουσίαζαν οι μάρτυρες αστυνομικοί. Ο 43χρονος, που κατηγορείται για παράνομη είσοδο σε αγωνιστικό χώρο και βιαιοπραγία, αφέθηκε ελεύθερος.

Η ΠΑΕ Ηρακλής - φραστικά - διά στελεχών της καταδίκασε το γεγονός και ζήτησε συγνώμη «από τον άνθρωπο Σηφάκη». Ανακοίνωση εξέδωσε μόνο για ν' απαντήσει σε - μέσω καυστικής ανακοίνωσης - κατηγορίες της ΠΑΕ Αρης για «κακή φιλοξενία».

Το γεγονός αυτό, μπορεί να είναι πρωτόγνωρο αλλά δεν είναι το μοναδικό που δείχνει καταστάσεις και νοοτροπίες. Π.χ. οι αρμόδιοι, ενδιαφερόμενοι μόνο για τα λεφτά των τηλεοπτικών συμβολαίων, όρισαν τα περισσότερα παιχνίδια υπό «υψηλότατες θερμοκρασίες που είναι εντέλει επικίνδυνες για την υγεία των ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν μπορούν να αναπνεύσουν σε αυτή την αποπνικτική ατμόσφαιρα» (όπως επισημαίνει και ο ΠΣΑΠ).

Διαμαρτυρίες υπήρξαν πολλές. Χαρακτηριστικές είναι οι φράσεις του Ν. Καραγεωργίου (προπονητής Εργοτέλη): «Είναι απαράδεκτο να παίζουν οι παίκτες τόσο νωρίς με τόση ζέστη. Εδώ κουραστήκαμε εμείς στον πάγκο. Δεν ξέρω, αλλά θα καταστρέψουμε το ποδόσφαιρο για την θεαματικότητα και το χρήμα»... 'Η, του Γ. Δώνη (τεχνικός Ατρομήτου): «Είναι τραγικό να γίνονται τέτοια ώρα τα παιχνίδια». Για να μην αναφερθούμε στα χωράφια που καλούνται γήπεδα και θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παιχτών... Κατά τ' άλλα, οι επιχειρηματίες - παράγοντες ενδιαφέρονται για το άθλημα...

Μοιραία το αγωνιστικό επισκιάστηκε. Σημαντικές εκπλήξεις δεν υπήρξαν, παρά το γεγονός ότι η απόδοσή τους δεν ικανοποίησε, αφού λιγότερο ή περισσότερο εύκολα Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ κέρδισαν. Ενώ Ηρακλής και Αρης (παρά τα όσα έγιναν) ύστερα από ένα καλό παιχνίδι αναδείχθηκαν ισόπαλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ