Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΜΑ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Τσιμεντοποιείται με τις υπογραφές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ

Eurokinissi

Το μεγάλο κενό που χωρίζει τις πράξεις από τα λόγια απέδειξε η χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας, καθώς οι παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ «ξέχασαν» αποφάσεις τους με τις οποίες συνέβαλαν στον κίνδυνο τσιμεντοποίησης του κτήματος Δρακοπούλου, στα Ανω Πατήσια, που δρομολογεί η Δημοτική Αρχή (ΝΔ).

Με αφορμή, λοιπόν, την κατεδάφιση, στις 12 Αυγούστου, του εργοστασίου εριουργίας στο κτήμα Δρακοπούλου, στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας του δήμου με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ), ώστε να κατασκευάσει εκεί κτίριο μεγαθήριο, έκτασης 9.000 τ.μ., ο επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδης. εμφανίστηκε ως ο υπερασπιστής του πρασίνου στην πόλη. Ο ίδιος χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρέμβαση του δήμου στο κτήμα, και ζήτησε ο δήμαρχος και όλες οι παρατάξεις να δεντροφυτεύσουν το χώρο.

Ο Στ. Λάμπρου, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», θύμισε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ, στις 12/1/2004, με απόφαση της υφυπουργού Ροδούλας Ζήση (ΠΑΣΟΚ) αποχαρακτήρισε το χώρο από κοινόχρηστο πράσινο. «Αν δεν υπήρχε αυτός ο νόμος, ο δήμος δε θα μπορούσε να γκρεμίσει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Για να συμπληρώσει ότι ο κόσμος πρέπει να ξέρει όχι μόνο τα λόγια, αλλά και τις πράξεις.

Αλλωστε, και η παράταξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που χτες χαρακτήρισε το μνημόνιο δήμου και ΕΕΣ ως το έναυσμα για το γκρέμισμα του εργοστασίου, τον Ιούλη του 2003, επί δημαρχίας Ντ. Μπακογιάννη, ψήφισε τον αποχαρακτηρισμό 3 στρεμμάτων στο χώρο.

Από την πλευρά της δημοτικής Αρχής, ο αντιδήμαρχος Χ. Ακριτίδης ισχυρίστηκε ότι το εργοστάσιο γκρέμισε ο ΕΕΣ και όχι ο δήμος, ενώ υπερασπίστηκε το μνημόνιο, καθώς, όπως είπε, δεν επιφέρει πολεοδομικές τροποποιήσεις. Θυμίζουμε ότι με το μνημόνιο, ο δήμος εγκρίνει την ανέγερση από τον ΕΕΣ του κτιρίου με αντάλλαγμα την κατασκευή από αυτόν δημοτικού Θεάτρου.

Το θέμα θα συζητηθεί, εκ νέου, στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρουσία του δημάρχου, Ν. Κακλαμάνη.

  • Το δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Χρ. Παλαιολόγου, πρώην δημάρχου Λιβαδειάς και πρώην γενικού γραμματέα της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ