Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Αγώνας για να μείνουμε στον τόπο μας»

Κάλεσμα από τη ΝΕ για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση, που θα γίνει την Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη, στις 8.30 μ.μ., στη Ζαχάρω, με ομιλητή τον Νίκο Καραθανασόπουλο, βουλευτή του ΚΚΕ

Στην Ηλεία δυο χρόνια μετά οι κάτοικοι ζουν ακόμα τον εφιάλτη
Στην Ηλεία δυο χρόνια μετά οι κάτοικοι ζουν ακόμα τον εφιάλτη
Με περιοδείες και εξορμήσεις στα πυρόπληκτα χωριά και τους χώρους δουλειάς στην Ηλεία, τα μέλη του ΚΚΕ στην περιοχή απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση, που διοργανώνει η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, την Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη, στην πλατεία της Ζαχάρως, στις 8.30 το βράδυ, με ομιλητή τον Νίκο Καραθανασόπουλο, βουλευτή του ΚΚΕ.

Καλεί τους πυρόπληκτους αγροτοκτηνοτρόφους, εργαζόμενους και άνεργους να δώσουν δυναμικά το «παρών», για να απαιτήσουν ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ακόμα και αν δε συμφωνείς σε όλα με το ΚΚΕ γνωρίζεις ότι δεν μπορεί να υπάρξει αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών προς όφελός σου, όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική».

Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωση - κάλεσμα η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ «δύο χρόνια μετά τις μεγάλες πυρκαγιές που κατέκαψαν το νομό μας, η κατάσταση που επικρατεί για τους πυρόπληκτους, τις καμένες περιοχές και τα δάση, αποδεικνύει την ορθότητα της εκτίμησης του ΚΚΕ, που από την πρώτη στιγμή μίλησε για οργανωμένο σχέδιο και μεγάλο πολιτικό - οικονομικό - οικολογικό έγκλημα διαρκείας κατά του ελληνικού λαού».

Στη συνέχεια, υπογραμμίζει πως «οι αυτοαπασχολούμενοι των καμένων περιοχών αντιμετωπίζουν, αυτά τα δύο χρόνια, πρόβλημα επιβίωσης, που δεν το έλυσαν οι κυβερνητικές εξαγγελίες. Τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν πριν από τις πυρκαγιές διογκώθηκαν. Η υπόσχεση για αποζημίωση για τα κατεστραμμένα σπίτια, το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, όπως και το απολεσθέν εισόδημα δεν έγινε πραγματικότητα. Σε μεγάλο τμήμα μικρομεσαίων αγροτών που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή που είχαν ζημιές κάτω από 30% δε δόθηκε καμία αποζημίωση. Αυτά προβλέπει ο κανονισμός των ΕΛΓΑ και των ΠΣΕΑ που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν κυβέρνηση και εφαρμόζει η ΝΔ σήμερα. Σε αυτούς που είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες τα ποσά που έβγαλε ο ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις φτάνει στο 30% της πραγματικής ζημιάς, όπως συμβαίνει σε κάθε περίπτωση, και από αυτά έχει δοθεί στην καλύτερη περίπτωση το 50% στους δικαιούχους».

Καταλήγοντας, τονίζει: «Το ΚΚΕ, από την πρώτη μέρα των πυρκαγιών, είναι δίπλα στις αγωνιστικές συσπειρώσεις των πυρόπληκτων του νομού μας, που βάζουν εμπόδια στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής που τους ξεκληρίζει και διεκδικεί μια άλλη πολιτική προς όφελος των εργαζομένων και της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Βρίσκεται σταθερά δίπλα τους, προβάλλει και στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις τους. Μαζί τους απαιτεί από την πρώτη στιγμή:

  • Ολική αποζημίωση για το κατεστραμμένο αγροτικό κεφάλαιο, για τα κατεστραμμένα σπίτια και τις αγροτικές υποδομές.
  • Λεπτομερή, δεσμευτικό σχεδιασμό αναδάσωσης. Καμιά αλλαγή χρήσης γης.
  • Ουσιαστικά τεχνικά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα από το κράτος.
  • Αμεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων στην πυροσβεστική και τη δασική υπηρεσία και στο ΕΣΥ, προσωπικό μόνιμο και όχι εποχικό».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ