Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εμπαίζουν τους κτηνοτρόφους

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε σχόλιο που έκανε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τη χτεσινή ανακοίνωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τους κτηνοτρόφους, τονίζεται:

«Τα ψίχουλα ελεημοσύνης, που ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τους κτηνοτρόφους, δεν αντιμετωπίζουν τις αιτίες των χρεών τους, ευνοούν και στηρίζουν τη δράση του καρτέλ γάλακτος και των πολυεθνικών κτηνοτροφικών εφοδίων και έχουν προεκλογική χροιά.

Τα κυβερνητικά είναι μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, που σημαίνει καπιταλιστική κτηνοτροφική μονάδα και γενικότερα εκτοπισμός του μικρού κτηνοτρόφου.

Γι' αυτό δεν αντιμετωπίζουν τις εξευτελιστικές τιμές στο γάλα και το κρέας, που καθορίζουν και αγοράζουν οι εμποροβιομήχανοι, απομυζώντας τον κόπο και τον ιδρώτα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, ούτε το υψηλό κόστος παραγωγής, λόγω των ακριβών εφοδίων (φάρμακα, ζωοτροφές, μηχανήματα κ.ά.), που χρησιμοποιούνται στην κτηνοτροφική παραγωγή και διαθέτουν τα μονοπώλια, απομυζώντας αγρότες και κτηνοτρόφους.

Πλανάται η κυβέρνηση αν νομίζει πως μπορεί να κοροϊδέψει τους αγρότες και να κρύψει ότι με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις κατάργησης των παλιών αδειών στις εγκαταστάσεις λειτουργίας χιλιάδων μονάδων μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, καθώς και τα νέα πολυδάπανα μέτρα που έχει επιβάλει, επιβαρύνει και διώχνει χιλιάδες μικρούς και μεσαίους κτηνοτρόφους από το επάγγελμα.

Αυτή είναι η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που με μικροδιαφορές στηρίζουν και τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Οι κτηνοτρόφοι έχουν πείρα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να μη σκύψουν το κεφάλι. Αυτή η πολιτική δε «φτιασιδώνεται», αλλά μόνο ανατρέπεται με ισχυρό ταξικό κίνημα εργατοϋπαλλήλων - μικρομεσαίων αγροτών - αυτοαπασχολουμένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ