Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Πράξεις κτηνωδίας σε βάρος πυροσβεστών

Icon

Πράξεις κτηνωδίας σε βάρος των πυροσβεστών, που στέλνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας για να σβήνουν φωτιές στα δάση, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ). Παράλληλα, καταγγέλλει την εμπορευματοποίηση της γης και την κερδοσκοπική απληστία των εμπόρων της που είναι ο τροφοδότης του αναμμένου πυρσού που καίει τα δάση της χώρας.

Συγκεκριμένα, η καταγγελία αναφέρει: «Ποιος καλύπτει πράξεις κτηνωδίας υπηρεσιακών παραγόντων σε βάρος πυροσβεστών που παρά τις επίσημες καταγγελίες παραμένουν ατιμώρητοι όταν πυροσβέστες:

  • Της ΠΥ Καστοριάς και της ΠΥ Φλώρινας υποχρεώνονται περισσότεροι από όσους χωράει το πυροσβεστικό όχημα, να στοιβαχθούν και να μεταφερθούν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την έδρα τους για να κατασβέσουν πυρκαγιές.
  • Της ΠΥ Λευκάδας παρέμειναν επί τέσσερις μέρες στη Ζάκυνθο χωρίς καμία φροντίδα και υποδομή για ξεκούραση, μακριά από τις υπηρεσίες και τα σπίτια τους, με τα ίδια ρούχα, να παλεύουν με τις φλόγες και να ξεκουράζονται παράλληλα γιατί η διοίκησή τους χωρίς λόγο αρνούνταν πεισματικά να τους αλλάξει.
  • Που μεταφέρθηκαν από την υπόλοιπη Ελλάδα στην Αττική, όπως Φλώρινα, Σέρρες, Δράμα κλπ., να αναγκάζονται να κοιμηθούν για να ξεκουραστούν λίγο από τη μάχη των πυρκαγιών, λόγω έλλειψης κρεβατιών, στο πάτωμα και στα μπαλκόνια υπηρεσιών, όπως έγινε στον 6ο Σταθμό Αθηνών, αφού δεν υπήρξε καμία ουσιαστική μέριμνα για την ξεκούρασή τους και πυροσβέστες από τα Ιωάννινα παρέμειναν επί τρεις μέρες μέσα στις καμένες εκτάσεις της Σταμάτας χωρίς μία ώρα ξεκούραση!
  • Αναγκάζονται να επιχειρήσουν δίπλα σε άσκαστες οβίδες κοντά σε πεδίο βολής του Στρατού, όπως έγινε στην πυρκαγιά στο Μοσχοπόδι Θηβών ή να τραυματίζονται από ρίψεις νερού πυροσβεστικών αεροπλάνων λόγω κακού συντονισμού στη Ζάκυνθο και τα Μέγαρα».
Καταγγέλλει τα πολιτικά σχέδια

Η ΕΑΚΠ καταγγέλλει τα πολιτικά σχέδια που στήνονται με τη βοήθεια των μεγάλων τηλεοπτικών μέσων, με τη συνειδητή συμμετοχή των γνωστών πρόθυμων συνδικαλιστικών τηλεοπτικών κομπάρσων του κλάδου, που τους υποδεικνύεται ακόμα και τι θα καταγγείλουν. Με αυτά επιχειρείται, εξάλλου, και η διερεύνηση ευθυνών μέσα από κατά παραγγελία έρευνες, με σκοπό τη μετατροπή τους από πολιτικές ευθύνες σε υπηρεσιακές και μόνο.

Το δελτίο Τύπου αναφέρεται στην «απαξίωση του σημερινού Πυροσβεστικού Σώματος, αυτού του ΠΣ δηλαδή που έφτιαξαν με τις πολιτικές τους όλες οι κυβερνήσεις και κουβέντα δε γίνεται για την ουσιαστική αναδιοργάνωσή του έτσι όπως καταγράφεται στο πλαίσιο που έχει καταθέσει η ΕΑΚΠ, για να γίνει μία υπηρεσία με σαφή κοινωνικό προσανατολισμό, σύγχρονη, άρτια οργανωμένη και αποτελεσματική.

Αντί αυτού όμως προβάλλονται εθελοντικές πρωτοβουλίες φορέων και δήμων, που στόχο έχουν η συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας, που είναι να παρέχει ασφάλεια από κάθε κίνδυνο στους πολίτες της και μέσα από ένα ενιαίο οργανωμένο σύστημα πυρασφάλειας να προστατεύει και να διαχειρίζεται το δασικό πλούτο της χώρας, να περάσει στους δήμους και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται ο κατακερματισμός αυτός. Η πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΚΕ τον Ιούλιο του 2007 προς τον πρωθυπουργό για τη μεταφορά της Πυροσβεστικής στους δήμους είναι νωπή ακόμη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ