Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Εμπόδιο οι εποικισμοί

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΡΑΜΑΛΑ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

«Την αίσθηση» ότι μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη θα «ξαναρχίσουν οι ισραηλινο-παλαιστινιακές επαφές» δήλωσε ότι έχει ο εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής Χαβιέ Σολάνα, που βρίσκεται στη Δ. Οχθη και επρόκειτο, αργά χτες, να συναντηθεί με την παλαιστινιακή ηγεσία. Εντούτοις, η παλαιστινιακή πλευρά έσπευσε να διαψεύσει την «αίσθηση» Σολάνα.

Ο διαπραγματευτής Σάεμπ Ερακάτ και ο συνεργάτης του Προέδρου Αμπάς, Ναμπίλ Σάαθ, υπογράμμιζαν ότι «δεν υπάρχει περίπτωση καμίας συζήτησης, αν δεν παγώσει ο εποικισμός στη Δ. Οχθη και στην ανατολική Ιερουσαλήμ, χωρίς εξαιρέσεις». Και οι δύο υποστήριζαν ότι κομβικό ρόλο θα διαδραματίσει το κατά πόσο η προεδρία Ομπάμα θα επιμείνει στις πιέσεις της για «πάγωμα» του εποικισμού.

«Εκπαιδευτική» αντιπαράθεση πολιτικών αποχρώσεων

Αρνείται η κυβέρνηση της «Χαμάς» στη Γάζα να συμπεριληφθεί στο μαθησιακό πρόγραμμα των σχολείων, κεφάλαιο που θα αναφέρεται στις διώξεις των ναζί κατά των εβραίων. Τη σχετική πρόταση κατέθεσαν οι υπηρεσίες του ΟΗΕ που λειτουργούν σχεδόν όλα τα σχολεία της Λωρίδας. Η κυβέρνηση της «Χαμάς» επιμένει ότι «δε θα διδαχτούν τα παιδιά ένα μεγάλο ψέμα που καθιστά συμπαθέστερο έναν εχθρό που η οργάνωσή μας πολεμά εδώ και χρόνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ