Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αιφνιδιαστική αντικατάσταση σκηνοθέτη

Καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ και του Πανελλήνιου Συλλόγου Σκηνοθετών και Διευθυντών Παραγωγής ΜΜΕ

Την αιφνιδιαστική αντικατάσταση σκηνοθέτη - τακτικής υπαλλήλου στην εκπομπή «Πρώτη γραμμή» της ΝΕΤ με «γκόλντεν» συμβασιούχο σκηνοθέτη, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Σκηνοθετών και Διευθυντών Παραγωγής ΜΜΕ. Την ενέργεια αυτή τη χαρακτηρίζουν «πραξικοπηματική» και η οποία έγινε από τη Διοίκηση και τους συντελεστές της ενημερωτικής εκπομπής.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλεται σε σχετική ανακοίνωση, αιφνιδιαστικά ο «γκόλντεν» σκηνοθέτης εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή και λέγοντας «έχω συνεννοηθεί» απαίτησε να κάνει αυτός την εκπομπή, «βάζοντας στην άκρη τη συνάδελφο που σκηνοθετεί εδώ και 2 χρόνια την εκπομπή "Πρώτη γραμμή"», τονίζεται. Στην ίδια ανακοίνωση καταγγέλλεται ότι οι δύο παρουσιαστές της εκπομπής Βασίλης Λυριτζής και Δημήτρης Οικονόμου, καθώς και ο αρχισυντάκτης της εκπομπής, έχουν μηνιαίο μισθό 5πλασιο από την ετήσια αμοιβή της εργαζόμενης, στην οποία δεν έχει αναγνωριστεί ούτε η προϋπηρεσία της. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι μετά την παρέμβαση του Συλλόγου σε στελέχη της Διοίκησης «αυτά επικαλέστηκαν άγνοια της μεθόδευσης».

Επισημαίνεται δε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά απαξίωσης των εργαζομένων στην ΕΡΤ, αλλά «χτυπώντας τους εργαζόμενους, φουσκώνοντας την ΕΡΤ με συμβασιούχους, για ένα κομμάτι ψωμί τους περισσότερους και για "παντεσπάνι" τους εκλεκτούς - πολλές φορές και χωρίς να έχουν τα τυπικά προσόντα - ανατρέπονται συνολικά οι εργασιακές σχέσεις στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αυξάνεται η αδιαφάνεια, η ρουσφετολογία και κατασπαλάται ο δημόσιος πλούτος», τονίζεται. Καταγγέλλεται, μάλιστα ότι αυτός είναι ο λόγος που «αυθαιρετεί η Διοίκηση και αρνείται τον ορισμό του εκπροσώπου των εργαζομένων στην επιτροπή, η οποία κρίνει την αναγκαιότητα των συμβάσεων έργου». Σημειώνεται, δε, ότι «οι ευθύνες για όσους διοικούν την ΕΡΤ είναι τεράστιες και δεν μπορούν να μένουν στο απυρόβλητο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ