Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύσκεψη στην Κάρυστο για τις πυρκαγιές

Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι κάτοικοι της Καρύστου, αλλά και των γειτονικών περιοχών στη χτεσινοβραδινή σύσκεψη, που ήταν πρωτοβουλία της Κομματικής Οργάνωσης Καρύστου του ΚΚΕ, σχετικά με τις πυρκαγιές που έπληξαν όχι μόνο την Εύβοια, αλλά και όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, ο οποίος, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε: «Το ΚΚΕ, εκτιμώντας τα γενικότερα στοιχεία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πυρκαγιές ήταν αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου που διαμορφώνει το έδαφος για την αξιοποίηση μεγάλων φιλέτων γης, με αλλαγή της χρήσης από επιχειρηματικά συμφέροντα, με στόχο το κέρδος».

Ακόμα, υπενθύμισε τις διαχρονικές ευθύνες που έχουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με την αντιδασική τους πολιτική. Τέλος, ανέπτυξε τις ουσιαστικές προτάσεις του ΚΚΕ που έχουν να κάνουν τόσο με τα θέματα της πυροσβεστικής - σε ό,τι αφορά την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών - όσο και για τα θέματα αποζημιώσεων στους πληγέντες.

(Αναλυτικό ρεπορτάζ από τη σύσκεψη θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο του «Ρ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ