Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τα αντικομμουνιστικά μέτρα στη Λιθουανία

Τα νέα αντικομμουνιστικά μέτρα που προωθούνται στη Λιθουανία και προβλέπουν ότι τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τρία χρόνια όποιος αρνείται την εξίσωση φασισμού και κομμουνισμού ή «συκοφαντεί» τους συνεργάτες των Ναζί στη Λιθουανία, υπεύθυνους για στυγνά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, καταγγέλλει στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης το ΚΚΕ, με Ερώτηση του ευρωβουλευτή του Θανάση Παφίλη.

Τέτοιου είδους μέτρα, που παίρνονται σε μια σειρά χώρες της ΕΕ, ιδιαίτερα στις Βαλτικές, όπου τα ΚΚ είναι απαγορευμένα και τα στελέχη τους και άλλοι δημοκράτες αντιφασίστες διώκονται, εντάσσονται στην αντικομμουνιστική εκστρατεία που έχει εξαπολύσει η ΕΕ, με αιχμή τη χυδαία και ανιστόρητη εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό.

Ο Θ. Παφίλης αναφέρει συγκεκριμένα στην Ερώτησή του: «Στις 9 Ιουνίου το Λιθουανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε αρχικά τροπολογίες του Ποινικού Κώδικα, με τις οποίες τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι τρία χρόνια "η προπαγάνδα, άρνηση ή δικαίωση της γενοκτονίας που πραγματοποίησαν ο κομμουνισμός και ο φασισμός" και η "δημόσια συκοφαντία των μελών του κινήματος για την ελευθερία της Λιθουανίας που στα 1944-53 αγωνίζονταν κατά της σοβιετικής κατοχής". Οι διατάξεις αυτές επιδιώκουν να εδραιώσουν και με ποινικά μέτρα την πλαστογραφία της Ιστορίας, την ανιστόρητη εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό. Επιβάλλουν την αναγνώριση των φασιστών συνεργατών των Ναζί στη Λιθουανία, υπόλογων για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ποινικοποιούν την κομμουνιστική ιδεολογία, απαγορεύουν και τιμωρούν την ελευθερία του λόγου και τη διαφορετική αντίληψη για την Ιστορία».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καλεί το Συμβούλιο να απαντήσει «ποια είναι η θέση του για την αποκατάσταση - και μάλιστα με την επιβολή ποινικών κυρώσεων για όσους διαφωνούν - του φασισμού και του ναζισμού, την απαγόρευση της ελευθερίας του λόγου και την ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας σε μία σειρά χώρες της ΕΕ, ιδιαίτερα στις Βαλτικές, όπου τα ΚΚ είναι απαγορευμένα και διώκονται τα στελέχη τους και άλλοι αντιφασίστες δημοκράτες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τον φασισμό δεν τελειώσαμε αφού δεν τελειώσαμε με το εκμεταλλευτικό σύστημα που τον γεννά και τον τρέφει, επειδή τον έχει ανάγκη (2021-10-30 00:00:00.0)
Νέες υπογραφές στο κείμενο καταδίκης της αντικομμουνιστικής φιέστας στην Εσθονία (2017-08-26 00:00:00.0)
Απαράδεκτη απόφαση του δήμου για συμμετοχή σε αντικομμουνιστικό πρόγραμμα της ΕΕ (2016-09-23 00:00:00.0)
Η ΕΕ πρωτοστατεί στην ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό (2014-05-10 00:00:00.0)
«Κάτω τα χέρια από τον Β. Κόνονοφ!» (2009-09-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ