Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αγωνιστική δράση για τα δικαιώματα των αναπήρων

Σύσκεψη φορέων διοργανώνεται την ερχόμενη Δευτέρα

Αγωνιστική παρέμβαση με το άνοιγμα των ειδικών σχολείων, για να βρουν σχολείο όλοι οι ανάπηροι μαθητές, συνολικά για τα προβλήματα των αναπήρων απ' τις λαϊκές οικογένειες, προβάλλοντας αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες τους, ετοιμάζουν ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούν σε πλατιά σύσκεψη φορέων, συνδικαλιστών, αναπήρων, γονιών - κηδεμόνων και εργαζομένων στην ειδική αγωγή, για την εκτίμηση της κατάστασης, το σχεδιασμό της δράσης τη Δευτέρα 7 Σεπτέμβρη στις 7.30 μ.μ στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος). Για να είναι στη θέση του όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και τα ανάλογα ασφαλή μέσα μεταφοράς για τη λειτουργία των ειδικών σχολείων. Για να μην προχωρήσουν οι αποφάσεις της ΕΕ και της κυβέρνησης, για το χτύπημα των αναπηρικών συντάξεων, με πρόσχημα τους ανάπηρους - μαϊμού, την κάρτα αναπηρίας για παραπέρα περικοπές στο όνομα της λειτουργικότητας και για προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων σε Υγεία - Πρόνοια. Για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των ΑμΕΑ και ιδιαίτερα των χρονίων πασχόντων, από τη νέα γρίπη, με βασικό προσανατολισμό στους μαθητές και τους εργαζόμενους των ειδικών σχολείων, τους νοσηλευόμενους και εργαζόμενους στα ιδρύματα Πρόνοιας.

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών

Για την ολιγωρία του υπουργείου Παιδείας σε ό,τι αφορά το μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών, τις τεράστιες ελλείψεις και απαράδεκτες καθυστερήσεις στην κάλυψη των κενών που εμφανίζονται έντονα κάθε σχολική χρονιά στα ειδικά σχολεία, εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους περίπου 40 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής. Υπογραμμίζουν την ανάγκη «μιας ομαλής σχολικής χρονιάς, με ένα ωρολόγιο πρόγραμμα που θα λειτουργήσει από την πρώτη κιόλας μέρα για να προσαρμοστούν τα παιδιά με τον καλύτερο τρόπο». Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν ότι η καθυστέρηση στην κάλυψη των κενών με τους απαιτούμενους διορισμούς έχει ως αποτέλεσμα «να μη γνωρίζουμε αν και πού θα δουλέψουμε φέτος, έτσι ώστε να κάνουμε ένα στοιχειώδη προγραμματισμό της ζωής και των οικογενειακών μας υποχρεώσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ