Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Τερατογενέσεις στη Φαλούτζα

Το άλλο πρόσωπο της κατοχής

Το αποτέλεσμα του βομβαρδισμού με βόμβες λευκού φωσφόρου από τους ιμπεριαλιστές στη μαρτυρική Φαλούτζα του Ιράκ
Το αποτέλεσμα του βομβαρδισμού με βόμβες λευκού φωσφόρου από τους ιμπεριαλιστές στη μαρτυρική Φαλούτζα του Ιράκ
BΑΓΔΑΤΗ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Διαρκώς αυξανόμενος είναι ο αριθμός των παιδιών που γεννιούνται με κάποιου είδους παραμόρφωση στη Φαλούτζα, της επαρχίας Ανμπάρ. Επικαλούμενο ιατρικές πηγές, το βρετανικό δίκτυο SkyNews μετέδωσε εκτενές σχετικό ρεπορτάζ με ανατριχιαστικές εικόνες από παιδάκια με παραμορφώσεις στο πρόσωπο ή στο σώμα, ακόμη και από παιδιά που γεννήθηκαν με δύο κεφάλια.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι καθοριστικό ρόλο στην αύξηση των τερατογενέσεων διαδραμάτισε η χρήση χημικών όπλων από τις κατοχικές αμερικανικές δυνάμεις κατά την αιματηρή πολιορκία της πόλης, το 2004 ενώ δεν αποκλείεται και η χρήση τέτοιων όπλων στην πρώτη επέμβαση στο Ιράκ το 1991.

Εν τω μεταξύ, τεταμένες παραμένουν οι σχέσεις μεταξύ Ιράκ - Συρίας, ενώ συνεχίζεται η διαμεσολάβηση της Αγκυρας. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έφτασε, χτες, στη Δαμασκό, προκειμένου να συναντηθεί και με τη συριακή ηγεσία, αφού ολοκλήρωσε τον κύκλο των ανάλογων επαφών στη Βαγδάτη.

Μετά το πέρας των συναντήσεών του έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιρακινό ομόλογό του, Χοσιάρ Ζεμπάρι, που χαρακτήρισε «μη φιλική» την άρνηση, μέχρι στιγμής, της Δαμασκού να εκδώσει δύο Ιρακινούς, πρώην στελέχη του «Μπαάθ» του Σαντάμ Χουσεΐν, τους οποίους οι ιρακινές αρχές εμπλέκουν στις αιματηρές επιθέσεις στα υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών. Ο Αχμέτ Ντοβούτογλου αρκέστηκε να επιμείνει στην αποφασιστικότητα της Αγκυρας να συνεισφέρει σε αποκλιμάκωση, συμπληρώνοντας ότι τα στοιχεία που διαθέτει η Βαγδάτη «είναι αρκετά πειστικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ