Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Απαιτεί λύση το έντονο κτιριακό πρόβλημα

Σε σχετική σύσκεψη που έγινε, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, κατέθεσε την ολοκληρωμένη πρόταση του Κόμματος γύρω από το θέμα

Με αίτημα τη χρήση του παλιού στρατιωτικού νοσοκομείου 424 για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου χτες η διοίκηση του ιδρύματος ενώ, προχτές, πραγματοποίησε με το ίδιο αίτημα σύσκεψη των τοπικών βουλευτών, όπου συμμετείχε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Ζιώγας και κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για το ίδρυμα και τους υπό συζήτηση χώρους στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι προτεραιότητα του προσωπικού και των φοιτητών του ΠΑΜΑΚ οφείλει να είναι η οριστική λύση του προβλήματος. Με τα σημερινά δεδομένα, οριστική λύση θα μπορούσε να δοθεί με την άμεση έναρξη των εργασιών οικοδόμησης κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Περαία, όπου υπάρχει έκταση. Ως άμεση και προσωρινή λύση ο βουλευτής υποστήριξε το αίτημα του ΠΑΜΑΚ για χρήση χώρων του 424, αλλά με την προοπτική οι χώροι του 424, του Γ? Σώματος Στρατού και της ΔΕΘ να μετατραπούν μελλοντικά σε ενιαίο χώρο πρασίνου, αναψυχής και διατηρητέων κτιρίων, και, φυσικά, να έχει μεταφερθεί και το ΠΑΜΑΚ στην Περαία. «Προϋπόθεση για να γίνει αυτό - σημείωσε - είναι να απομακρυνθεί το Γ? Σώμα Στρατού, που σημαίνει ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, αποθήκη βιολογικών, χημικών, πυρηνικών όπλων. Πρόταση του ΓΕΣ είναι το 424 να γίνει ξενοδοχειακός χώρος διερχόμενου στρατιωτικού προσωπικού (φοιτητών Θεσσαλονίκης, προσωπικού ειρηνευτικών αποστολών/ βλ. δημοσίευμα «Ρ» 12/06/2008, σελ. 19). Εδώ πρέπει να ορθωθεί το φιλειρηνικό κίνημα, σύλλογοι που πρέπει να απαιτήσουν από την κεντρική εξουσία, να μετατραπεί όλος αυτός ο χώρος σε ένα ενιαίο χώρο πρασίνου».

Από τη μεριά της η διοίκηση του ΠΑΜΑΚ υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης επέκτασης του ΠΑΜΑΚ στο χώρο του παλιού 424, έχοντας προτείνει στην αρμόδια πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να ανακαινίσει το ίδιο το πανεπιστήμιο το κτίριο του 424 και να κάνει μερική χρήση του κτιρίου. Ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Ηλ. Κουσκουβέλης, έκφρασε την αγανάκτηση της διοίκησης του ΠΑΜΑΚ για τις αλλεπάλληλες «ανέξοδες» υποσχέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Αμυνας προς τη διοίκηση του πανεπιστημίου, αλλά και για τις αντιρρήσεις στρατιωτικών στελεχών να παραχωρηθεί το 424 στο πανεπιστήμιο. Για τη μετεγκατάστασή του στην Περαία, σημείωσε ότι παραχωρήθηκαν 100 στρέμματα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μίκρας, ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία του ότι κωλυσιεργεί γραφειοκρατικά η διαδικασία των Δημοσίων Επενδύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ