Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Πολύνεκρη επίθεση

Ο αφγανικός λαός συνεχίζει να πληρώνει με το αίμα του τη βάρβαρη κατοχή
Ο αφγανικός λαός συνεχίζει να πληρώνει με το αίμα του τη βάρβαρη κατοχή
ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε χτες έξω από μουσουλμανικό τέμενος στην πόλη Μέχτερλαμ της επαρχίας Λαγκμάν, με αποτέλεσμα 23 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής του Εθνικού Διευθυντηρίου Ασφάλειας Αμπντουλάχ Λαγκμάνι, υψηλόβαθμου στελέχους των μυστικών υπηρεσιών, που βρίσκονται σε πλήρη συνεργασία με τις αμερικανο - ΝΑΤΟικές δυνάμεις. Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τη λήξη της προσευχής, σημειώνεται στην περίοδο του μήνα του Ραμαζανιού, χαρακτηρίζεται από τις αφγανικές αρχές ως «επίδειξη δύναμης» από τους Ταλιμπάν, δείχνοντας τις ενισχυμένες δυνατότητές τους να πραγματοποιούν επιθέσεις ακόμα και σε χώρους με αυξημένη ασφάλεια.

Εκπρόσωπος των ανταρτών που ανέλαβαν την ευθύνη δήλωσε ότι στόχος ήταν ο αξιωματούχος των αφγανικών μυστικών υπηρεσιών που έχασε τελικά τη ζωή του. Την επίθεση καταδίκασαν εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών και ο απερχόμενος Πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για τα αποτελέσματα των εκλογών της 20ής Αυγούστου, ο Χαμίντ Καρζάι δείχνει να προηγείται με 47.3%, έναντι του 32,6% του ανθυποψηφίου του Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ.

Στο Πακιστάν «ισλαμιστές αντάρτες» άνοιξαν πυρ εναντίον του οχήματος στο οποίο επέβαινε ο υπουργός θρησκευτικών υποθέσεων της χώρας Χαμίντ Σαϊντ Καζμί, ο οποίος και τραυματίστηκε, ενώ τη ζωή του έχασε ο οδηγός του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ