Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Νέο «πλήγμα» στο σιιτικό «στρατόπεδο»

Η Blackwater επιστρέφει με άλλο όνομα!

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Περαιτέρω ένταση στην, ήδη, τεταμένη ιρακινή πολιτική σκηνή προκαλεί η καταδίκη σε θάνατο τεσσάρων μελών των σωμάτων ασφαλείας που κρίθηκαν ένοχοι για τη ληστεία 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων από την τράπεζα «Ραφιντίν», στις 28 Ιουλίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν οκτώ φρουροί ασφαλείας. Οι δύο καταδικασθέντες είναι μέλη της προσωπικής φρουράς του σιίτη αντιπροέδρου Αντέλ Αμπντούλ Μάχντι, υψηλόβαθμου στελέχους της ισχυρότατης σιιτικής οργάνωσης «Ανώτατο Ισλαμικό Ιρακινό Συμβούλιο».

Ο Μάχντι χαρακτήρισε πολιτική επίθεση το ενδεχόμενο ορισμένοι να επιδιώξουν να τον εμπλέξουν. Οι τέσσερις έχουν ένα μήνα, για να εφεσιβάλουν την απόφαση.

Πάντα παρούσα...

Η Blackwater, η γνωστή εταιρεία ιδιωτικής ασφαλείας, δεν υπάρχει ως τέτοια. Το νέο της όνομα, όμως, της επιτρέπει να συνεχίσει το «έργο» της χωρίς προβλήματα. Ετσι, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι ανανέωσε το συμβόλαιο παροχής εναέριας προστασίας στους Αμερικανούς διπλωμάτες που επισκέπτονται τη χώρα με την εταιρεία Presidential Airways, που είναι θυγατρική της XeServices, δηλαδή της Blackwater. H νέα ονομασία υπερσκελίζει το εμπόδιο της απαγόρευσης λειτουργίας της Blackwater στο ιρακινό έδαφος, που έχει επιβάλει η ιρακινή κυβέρνηση μετά την εμπλοκή μισθοφόρων της σε αιματηρό επεισόδιο με πολίτες, στη Βαγδάτη, το Σεπτέμβριο του 2007.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ