Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τα κάστρα των Κυκλάδων

Τα κάστρα της Πάρου και των Κυκλάδων θα είναι στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργανώνει το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας Πάρου και Κυκλάδων στις 11/11, 6.30 μμ, στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αρχίλοχος» της Πάρου.Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η πορεία της συμμετοχής του Ινστιτούτου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Πανευρωπαϊκές Πολιτιστικές Διαδρομές», με ομιλήτρια την Μ. Αποστόλου, ειδική γραμματέα του Ινστιτούτου και αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΕΜΠ.

Το Ινστιτούτο συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό, με θέμα «Μικροί οχυρωμένοι οικισμοί επάνω στις πανευρωπαϊκές πολιτιστικές διαδρομές - Η περίπτωση της Πάρου και των Κυκλάδων στο Αιγαίο» , στο οποίο συμμετέχουν και οι Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Νορβηγία και Φινλανδία, με συντονιστή το Δήμο Βενετίας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 1999 με επιστημονικό στόχο την αξιολόγηση των κάστρων ως στοιχείων ενός δικτύου των πανευρωπαϊκών πολιτιστικών διαδρομών, στα «χνάρια» των αρχαίων εμπορικών δρόμων. Ευρύτερος στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία των αιγαιοπελαγίτικων κάστρων.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί και το βιβλίο της Μ. Αποστόλου «Μικροί οχυρωμένοι οικισμοί του Αιγαίου. Στα ίχνη της ιστορικής ταυτότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ