Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΩΝΙΑ
Χοντροκομμένος αντικομμουνισμός

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.--

Συνέχεια της αντικομμουνιστικής εκστρατείας με στόχο την παραχάραξη της Ιστορίας και την εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό αποτελεί πρόσφατο ψήφισμα που κατέθεσε το Κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» του Πολωνού Προέδρου Λεχ Καζίνσκι, στο κοινοβούλιο της χώρας.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν σχέδιο ψηφίσματος στο κοινοβούλιο (Σέιμ) της Πολωνίας στο οποίο ζητούν να καταδικαστεί η «εισβολή των σοβιετικών στρατευμάτων στην Πολωνία το Σεπτέμβρη του 1939». Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ψήφισμα: «θα πρέπει να αποδοθεί φόρος τιμής στα θύματα της επιθετικότητας της Σοβιετικής Ενωσης και της Χιτλερικής Γερμανίας», ενώ σημειώνει πως «ο φασισμός και ο κομμουνισμός είναι δύο απολυταρχικά καθεστώτα του 20ού αιώνα και οι ηγέτες τους έχουν την ευθύνη για την έναρξη και τις επιπτώσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου». Υποστηρίζουν πως η σοβιετική προπαγάνδα και η εξύμνηση του Στάλιν «αποτελούν προσβολή στο πολωνικό καθεστώς, στα θύματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου» και καλούν το κοινοβούλιο της χώρας «να λάβει μέτρα ενάντια στην παραχάραξη της Ιστορίας».

Και προκλητικά το κείμενο συνεχίζει υποστηρίζοντας πως «ο Κόκκινος Στρατός έφερε στην Πολωνία το θάνατο και την καταστροφή. Στα σχέδιά του υπήρξε η γενοκτονία, οι δολοφονίες, οι βιασμοί, οι λεηλασίες καθώς και άλλες μορφές διώξεων».

Το συγκεκριμένο κείμενο - όποιο αποτέλεσμα τελικά και αν έχει - αποτελεί συνέχεια της τελευταίας «πράξης» της αντικομμουνιστικής υστερίας με τις προσπάθειες καθιέρωσης της 23ης Αυγούστου «ως Ευρωπαϊκής Ημέρας Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων» με δεδομένο ότι στις 23 Αυγούστου του 1939 υπογράφτηκε το «Σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότοφ», «σύμφωνο μη επίθεσης» που αξιοποίησε η Σοβιετική Ενωση για να προετοιμαστεί για την αναπόφευκτη επίθεση της ναζιστικής Γερμανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ