Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αλληλεγγύη στα λαϊκά κινήματα της Λ. Αμερικής

Διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις, ενάντια στις αμερικανικές βάσεις στην Κολομβία

Από παλιότερη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην Κολομβία

Associated Press

Από παλιότερη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην Κολομβία
Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται σήμερα κατά των αμερικανικών βάσεων στη Λατινική Αμερική, εκφράζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος με χτεσινό δελτίο Τύπου. Συγκεκριμένα, το μήνυμα του Κόμματος έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις διαδηλώσεις εναντίον της εγκατάστασης αμερικάνικων βάσεων στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, που θα πραγματοποιηθούν στις 9 Σεπτέμβρη, μετά από κάλεσμα λατινοαμερικανικών κομμουνιστικών και αντιιμπεριαλιστικών Οργανώσεων Νεολαίας.

Εκφράζει την αλληλεγγύη του στα λαϊκά κινήματα της περιοχής που αγωνίζονται ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και την κυριαρχία των μονοπωλίων».

Οι νεολαιίστικες οργανώσεις και τα λαϊκά κινήματα πραγματοποιούν διαδηλώσεις σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ενάντια στην εγκατάσταση αμερικανικών δυνάμεων σε 7 στρατιωτικές βάσεις της Κολομβίας, όπως συμφώνησε η αντιδραστική κυβέρνηση του Αλβάρο Ουρίμπε με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Θυμίζουμε ότι την πρωτοβουλία αυτή για συντονισμένη δράση πήραν στα τέλη Αυγούστου οι νεολαιίστικες οργανώσεις: ΚΝ Βενεζουέλας, ΚΝ Κολομβίας, Νεολαία του Μετώπου Φαραμπούτο Μαρτί του Σαλβαδόρ, ΚΝ Βραζιλίας, Νέοι για τον Σοσιαλισμό του Μεξικού, ΚΝ Εκουαδόρ και η Νεολαία του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας. Την πρωτοβουλία στηρίζουν το ΚΚ Βενεζουέλας, το Κολομβιάνικο ΚΚ και άλλα ΚΚ και αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις σε όλη την Λατινική Αμερική.

Στο στόχαστρο των διαδηλωτών θα βρεθεί στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, η αμερικανική πρέσβεία, αντίστοιχη διαμαρτυρία θα γίνει στη Βενεζουέλα στην πρεσβεία της Κολομβίας, ενώ και σε άλλες πόλεις αναμένεται να διατρανωθεί η αντίδραση των λαών στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που στόχο έχουν το σταμάτημα των φιλολαϊκών αλλαγών που έχουν επιτευχθεί στη Βενεζουέλα και άλλες χώρες, όπως και ο φυσικός πλούτος, υδρογονάνθρακες, αλλά και η περιοχή του Αμαζονίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ