Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μονόδρομος η νίκη

Ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή του Γιώργου Καραγκούνη στο σημερινό κρίσιμο αγώνα της Εθνικής με τη Μολβαδία

actionimages

Ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή του Γιώργου Καραγκούνη στο σημερινό κρίσιμο αγώνα της Εθνικής με τη Μολβαδία
Το ένα από τα τρία βήματα που χρειάζεται προκειμένου να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ 2010, είτε μέσω των λεγόμενων μπαράζ (οι δεύτεροι των ομίλων) είτε ακόμα και απευθείας (σαν πρώτη, αφού υπάρχουν οι προυποθέσεις) θέλει να κάνει σήμερα στο Κισινάου η Εθνική ανδρών που αντιμετωπίζει τη Μολδαβία (21.30, ΜΕΓΚΑ) . Η ήττα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος από την Ελβετία δυσκόλεψε κατά πολύ το στόχο της πρώτης θέσης του ομίλου, ενώ αφήνει ανοικτούς τους λογαριασμούς και για τη δεύτερη (αφού στο παιχνίδι μπήκε και η Λετονία) κάτι που σημαίνει ότι σήμερα η νίκη αποτελεί το μοναδικό στόχο. Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα παραμένει το φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του ομίλου, ενώ εάν την ευνοήσει το αποτέλεσμα στη Λετονία (νίκη των γηπεδούχων κόντρα στους Ελβετούς) τότε θα έχει ελπίδες ακόμα και για πρωτιά... Με τον Γιώργο Καραγκούνη σε πολύ καλή κατάσταση και απαλλαγμένο από ενοχλήσεις και με τον Οτο Ρεχάγκελ να σκέφτεται αλλαγές στην ενδεκάδα και πιο επιθετικό σχήμα σε σχέση με της Βασιλείας, η Εθνική ομάδα θέλει να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Αν και η ψυχολογία είναι βαριά εξαιτίας της ήττας από τους Ελβετούς αλλά και των αποφάσεων του διαιτητή της εν λόγω συνάντησης (Ντε Μπέρκελερ), ωστόσο υπάρχει η αισιοδοξία ότι ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί. Οι Μολδαβοί μπορεί να μην τρομάζουν σαν αντίπαλος, ωστόσο όπως τόνισε και ο Οτο Ρεχάγκελ παραμένουν επικίνδυνοι γι' αυτό χρήζουν προσοχής ενώ ζήτησε από τους παίκτες να έχουν πάθος αλλά και συγκέντρωση στις ενέργειές τους.

Από πλευράς παικτών, ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας Γιώργος Καραγκούνης με δηλώσεις του τόνισε ότι νιώθει καλύτερα, ωστόσο διευκρίνισε ότι η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Στην αντίπερα όχθη οι Μολδαβοί μπορεί να έχουν χάσει κάθε ελπίδα πρόκρισης, ωστόσο για λόγους γοήτρου θα παίξουν για τη νίκη όπως επισήμανε χαρακτηριστικά και ο τεχνικός της ομάδας, Ιγκορ Ντομπροβόλσκι.

  • Ισόπαλη 1-1 ήρθε η Εθνική ομάδα των Ελπίδων με την αντίστοιχη της Αγγλίας στην Τρίπολη για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος - U21 2011. Το γκολ για την Ελλάδα πέτυχε ο Νίνης στο 40' ισοφαρίζοντας το τέρμα του Στάριτζ στο 5'.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ