Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Αμερικανικές επιδρομές

ΜΙΡΑΝΣΑΧ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Νέες αμερικανικές επιθέσεις σημειώθηκαν χτες στις περιοχές των φυλών του βορειοδυτικού Πακιστάν, σκορπίζοντας το θάνατο. Σύμφωνα με τις αμφισβητούμενες για την αξιοπιστία τους επίσημες πληροφορίες η αμερικανική επίθεση στο χωριό Νταργκαμάντι του βόρειου Ουαζιριστάν είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 10 ανθρώπων φερόμενων ως «ισλαμιστών μαχητών», χωρίς να γίνεται δυνατή η διασταύρωση της ταυτότητάς τους από άλλες πηγές.

Διάχυτη εξαιτίας των επιθέσεων αυτών είναι η τρομοκρατία στις γραμμές των κατοίκων των περιοχών των συνόρων με το Αφγανιστάν, που ήδη επιλέγουν την εγκατάλειψη των εστιών τους, δημιουργώντας νέο κύμα προσφύγων, καθώς πληθαίνουν τόσο οι αμερικανικές επιθέσεις, όσο και του πακιστανικού κυβερνητικού στρατού.

Επίθεση πραγματοποίησαν χτες και δυνάμεις των «Ταλιμπάν», με στόχο ένα σχολείο στα βορειοδυτικά της χώρας, με αποτέλεσμα τέσσερα αγόρια να χάσουν τη ζωή τους και τρία ακόμα να τραυματιστούν, αυξάνοντας το φόβο των γονιών, που σε πολλές περιπτώσεις λόγω των επιθέσεων αυτού του είδους επιλέγουν να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Παράλληλα χτες δυνάμεις των Ταλιμπάν επιτέθηκαν και κατέκαψαν στα νοτιοδυτικά της χώρας, κοντά στην Κουέτα, οκτώ βυτιοφόρα, που προορίζονταν για τον ανεφοδιασμό των κατοχικών αμερικανο-ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ