Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Το μεγαλύτερο πάρκο ηλιακής ενέργειας στον κόσμο ετοιμάζεται να οικοδομήσει στην Κίνα η πολυεθνική εταιρεία First Solar Inc. η οποία και έλαβε αρχικά έγκριση από την κινεζική κυβέρνηση, για ένα 10ετές σχέδιο στην περιοχή του Μεγάλου Τείχους.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Εντονα αντέδρασε, χτες, ο ηγέτης της «Χεζμπολλάχ» Σεΐκ Χασάν Νασράλαχ, εκπροσωπώντας συνολικά την αντιπολίτευση, στην παρουσίαση, εκ μέρους του εντολοδόχου πρωθυπουργού Σάαντ Χαρίρι, της προτεινόμενης σύνθεσης του Υπουργικού Συμβουλίου, χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία με την αντιπολίτευση, έτσι ώστε να μπορεί η μελλοντική κυβέρνηση να είναι «εθνικής ενότητας». Στην πρόταση, 10 από τους 30 υπουργούς είναι της αντιπολίτευσης αλλά δε βρίσκονται στα υπουργεία που διεκδικούσε η «Χεζμπολάχ».

ΜΙΝΣΚ.-- Στη Λευκορωσία έφθασε χτες για διήμερη επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγγο Τσάβες και αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντρ Λουκασένκο. Την Πέμπτη αναμένεται να μεταβεί για διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα, όπου θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΤΙΦΛΙΔΑ.-- Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε χτες τα ξημερώματα τη Γεωργία, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, σε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων με επίκεντρο περίπου 80 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Κουτάισι.

ΡΟΣΤΟΦ ΟΝ ΝΤΟΝ.-- Δύο φερόμενοι ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν και δύο πολίτες τραυματίστηκαν χτες κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας της Ινγκουσετίας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

ΓΕΝΟΒΑ.-- Επίγειες δυνάμεις και επτά πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα συνεχίζουν να δίνουν την μάχη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που μαίνεται από το απόγευμα της Κυριακής στα δάση της Λιγουρίας στη βόρεια Ιταλία. Χτες, η πυρκαγιά εκτεινόταν σε μια ζώνη 8.000 στρεμμάτων ωστόσο η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ