Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Διαψεύσεις για το «Arctic Sea»

ΜΟΣΧΑ.--

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ διέψευσε χτες τους ισχυρισμούς ορισμένων μέσων ενημέρωσης ότι το πλοίο «Arctic Sea», στο οποίο φέρεται να εκδηλώθηκε πειρατεία τον Ιούλη, μετέφερε μυστικά στο Ιράν πυραύλους S-300. «Απολύτως αναληθείς» χαρακτήρισε σε δημοσιογράφους στη Μόσχα τις πληροφορίες αυτές σημειώνοντας ότι θα διενεργηθεί «διάφανη» έρευνα, στην οποία θα προσκληθούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Μάλτας - υπό τη σημαία της οποίας είναι το πλοίο. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι δηλώσεις της Νατάλια Τιμακόβα, εκπροσώπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Λίγο αργότερα, η ρωσική Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι οι ερευνητές που επιθεώρησαν το φορτηγό πλοίο «Arctic Sea» δεν βρήκαν να μεταφέρει παρά μόνο ξυλεία, ωστόσο υπογράμμισε ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι πολλά μέσα ενημέρωσης - ανάμεσά τους η βρετανική εφημερίδα «Sunday Times» και η αυστριακή «Σαλτσμπούργκερ Ναχρίχτεν» - έχουν γράψει πως η Μόσχα αποφάσισε να αναχαιτίσει το φορτηγό πλοίο αφού ενημερώθηκε ότι είχαν φορτωθεί σ' αυτό S-300 για το Ιράν. Ωστόσο κυκλοφόρησαν και φήμες ότι το πλοίο μπορεί να αναχαιτίστηκε από την ισραηλινή Μοσάντ για να μην φτάσει το φορτίο στον προορισμό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ