Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Εχασε αλλά ελπίζει...

Την πρώτη από τις τρεις ευκαιρίες πoυ έχει, έχασε η Εθνική ανδρών προκειμένου να εξασφαλίσει είτε μια θέση στην εξάδα του φετινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ (που δίνει την απευθείας πρόκριση στην επόμενη διοργάνωση του 2011) είτε την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης που διεξάγεται στην Τουρκία. Η Εθνική στον πρώτο της αγώνα για τη Β' φάση ηττήθηκε (πρώτη ήττα στη διοργάνωση), στα πλαίσια του Ε' Ομίλου, από τη Γερμανία με 3-1 σετ, παρουσιάζοντας το χειρότερο αγωνιστικό της πρόσωπο από την έναρξη του τουρνουά. Η ελληνική ομάδα δεν πίεσε στο σερβίς, επιθετικά έχασε πολλές κόντρα επιθέσεις, ενώ η υποδοχή της δεν ήταν ποιοτική, οδηγώντας ακραίους και διαγώνιο πάνω στο στημένο γερμανικό μπλοκ. Μόνο στο 1ο σετ η ελληνική ομάδα είχε μόλις 33% αποτελεσματικότητα, αλλά μετά το 2ο σετ κυμάνθηκε λίγο πάνω από το 50%. Από πλευράς παικτών ο Θόδωρος Μπάεφ δεν ήταν στην καλύτερή του κατάσταση. Κορυφαίος ήταν ο Κώστας Χριστοφιδέλης, ενώ για τους αντιπάλους καλύτερος παίκτης (και του αγώνα) ήταν ο Μπγιορν Αντράε. Ετσι πλέον τα εναπομείναντα παιχνίδια σήμερα με Γαλλία (20.00, ΝΟΒΑ) και με Πολωνία (αύριο) έχουν χαρακτήρα τελικού για την Ελληνική ομάδα. Σε περίπτωση μιας νίκης η Ελλάδα εξασφαλίζει ουσιαστικά μια θέση στην εξάδα, ενώ εάν κάνει το απόλυτο (2 στα 2) και την ευνοήσουν τα άλλα αποτελέσματα, μπορεί ακόμα και να προκριθεί στα ημιτελικά.

  • Για τον ίδιο όμιλο της Ελλάδας (Ε') μετά από αγώνα θρίλερ η Πολωνία νίκησε την Ισπανία 3-2 (18-25, 25-20, 25-18, 23-25, 17-15), διατήρησε το αήττητο στον Ε΄ όμιλο και έκανε καθοριστικό βήμα για πρόκριση στα ημιτελικά τουρνουά. Αντίθετα οι Ισπανοί έχασαν πολύτιμο έδαφος. Στο άλλο παιχνίδι Γαλλία - Σλοβακία 3-0. Για τον ΣΤ' όμιλο είχαμε: Ολλανδία - Ιταλία 3-1, Ρωσία - Σερβία 3-1, Βουλγαρία - Φινλανδία 3-0.
  • Τα σημερινά παιχνίδια: Ε΄ ΟΜΙΛΟΣ: 3 μ.μ Ισπανία - Γερμανία, 5.30 μ.μ Σλοβακία - Πολωνία, 8 μ.μ. Ελλάδα - Γαλλία (ΝΟΒΑ). ΣΤ΄ ΟΜΙΛΟΣ: 3 μ.μ. Ρωσία - Ιταλία, 5.30 μ.μ. Βουλγαρία - Ολλανδία (ΝΟΒΑ 3), 8 μ.μ. Σερβία - Φινλανδία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ