Κυριακή 13 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Η κόκκινη σκέψη

1. Η Νέα Δημοκρατία αυτοδηλητηριάστηκε. Ιδιαίτερη συνδρομή στο εγχείρημα πρόσφεραν οι κόλακες και οι γνωστοί αυλικοί. Τα πομπώδη λόγια του Καραμανλή περί εθνικού συμφέροντος φανερώνουν το βάθος της αυταπάτης του. Αυτόν τον εξάμετρο του έμαθαν να ψέλνει από παιδί, με αυτόν τον εξάμετρο στα χείλη θα εξαφανιστεί.

2. Αποφασίζοντας για όλους και όλα, ο Αλαβάνος άφησε για το τέλος τον ξενοδόχο του Συνασπισμού. Δεν μπήκε στον κόπο να υπολογίσει τη μεγάλη διαφορά του με τον Τσίπρα. Ο μικρός Αλέξης καβάλησε τώρα το καλάμι, ενώ ο Αλαβάνος γεννήθηκε πάνω του. Ο μικρός δεν μπήκε ούτε μια φορά στον πειρασμό να μοιάσει στον ευεργέτη του. Το θέαμα που μας χαρίζουν είναι πληκτικό, γιατί αρχίζει από το τέλος. Ενας περιπλανώμενος πια Αριστερός, ο Αλαβάνος, προσπαθεί να καταλάβει πώς έκανε τη μοιραία επιλογή προσβάλλοντας πρώτα τα προσόντα του κι έπειτα αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν. Δυστυχώς είναι πια αργά τώρα που όλοι κατάλαβαν το παιχνίδι του.

3. Ο Γιωργάκης προσέρχεται στη σκηνή των εκλογών όπως ο δολοφόνος στο χώρο του εγκλήματος. Προσπαθεί πρώτ' απ' όλα να δει αν τ' αποτυπώματα που με τόση επιμέλεια προσπάθησαν να εξαφανίσουν όλοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έχουν όντως σβήσει. Προσποιούμενος ότι δεν θίγεται από την πραγματικότητα, μας προσφέρει τη σοφία του αφιλοκερδώς, μαζί με την ήρεμη φωτογραφία του. Είναι αποφασισμένος να μας ρυθμίσει στη γνωστή συχνότητα του ραδιοφώνου του ΠΑΣΟΚ, της οποίας μόλις οι εκπομπές τελειώνουν ο ακροατής μένει πάντα ενέχυρο στην άκρη του δρόμου.

4. Διασκεδάζω με τον εκνευρισμό που επικρατεί στη χωματερή του ΛΑ.Ο.Σ. Οταν η χυδαιότητα παντρεύεται το θράσος, το παιδί σίγουρα είναι του Καρατζαφέρη. Ο αρχηγός, επιβλαβής δι' εαυτόν και αλλήλους, δεν έχει αφήσει περιοχή που να μην πετάξει την κοτσάνα του. Τρέχοντας μάταια πίσω από τον Καραμανλή, εκλιπαρώντας ένα χάδι τύπου μελό ταινία της δεκαετίας του '60, το μόνο που κατάφερε να φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια είναι ο πρώτος ορνιθώνας της πολιτικής ζωής.

5. Η κόκκινη σκέψη έρχεται την κρίσιμη στιγμή που η χώρα έχει γεμίσει κυναγωγούς σ' ένα σκυλολόι από εκπροσώπους γνωστών συμφερόντων. Η απληστία τους γεννά κομπάρσους - ψηφοφόρους στο θίασο των δύο μεγάλων κομμάτων. Οι γνωστές οικογένειες τo μόνο που μπορούν να μοιράσουν είναι ο οίκτος για όλους τους κακότυχους πολίτες που βρέθηκαν στη δίνη μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ο οίκτος απέναντι σε όλους είναι ο κώδικας που τους ενώνει. Εχουν εξασκηθεί στην παραπλάνηση με το δικαίωμα που έλκουν από την καταγωγή τους. Οσο για τη μισανθρωπία τους, ποτέ δεν θα φτάσει στη βιτρίνα.

6. Παίζοντας στα ίδια, η Ντόρα έχει μεγαλύτερη κατανόηση για τον Γιωργάκη απ' όλο το ΠΑΣΟΚ. Κάποτε θα διαβάζουμε τις βιογραφίες - αγιογραφίες τους και θα τα χάνουμε μπροστά στην αλληλεγγύη που θ' αναπτύσσουν και θ' αγγίζει δεσμούς αίματος.

7. Η κόκκινη σκέψη απέναντι στη θάλασσα της βλακείας που μας πνίγει μπορεί να γίνει πράξη. Γνωρίζω πολύ καλά πως τη μία και μοναδική ζωή μας τα καταφέρνουν να μην είναι αληθινή. Στο χέρι μας είναι να γίνει αληθινή. Η κόκκινη σκέψη είναι εδώ.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ