Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΝΑΚΗ» - ΒΟΛΟΣ
Συμβολική κατάληψη στα γραφεία των βιομηχάνων

Είναι απλήρωτοι πάνω από τρεις μήνες

Για το δίκιο τους παλεύουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο μεταλλικών κατασκευών «ΚΑΝΑΚΗΣ», στο Βόλο, που χτες το πρωί πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη των γραφείων του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών και πορεία στους δρόμους της πόλης, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους και το δικαίωμα στη δουλειά. Είχε προηγηθεί αγωνιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ η πορεία κατέληξε στη Νομαρχία Μαγνησίας.

Οι 31 εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 24 Αυγούστου, έχουν να πληρωθούν πάνω από τρεις μήνες, δεν τους δόθηκε ούτε το επίδομα αδείας και ανησυχούν έντονα για το ενδεχόμενο να πεταχτούν στο δρόμο της ανεργίας. Καταγγέλλουν, δε, ότι όλο αυτό το διάστημα η εργοδοσία τους κοροϊδεύει, καθώς τους έχει, συνεχώς, στην αναμονή για να πάρουν τα λεφτά τους.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο εργοστάσιο «ΚΑΝΑΚΗΣ», που οργανώνει το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα με πολύμορφες αγωνιστικές εκδηλώσεις, με βασικά αιτήματα να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας και να δοθούν όλα τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία. Οπως υπογράμμισαν σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι του Συνδικάτου Μετάλλου, οι εργαζόμενοι του κλάδου, όπως και γενικότερα, είναι αντιμέτωποι με μια συντονισμένη επίθεση που εξαπολύει η εργοδοσία σε βάρος τους, για την εξυπηρέτηση των κερδοσκοπικών συμφερόντων της, επισημαίνοντας ότι μόνο η ταξική πάλη μπορεί να φέρει αποτελέσματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ