Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε άθλιες συνθήκες και με σοβαρά προβλήματα υγείας, κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παντελεήμονα 27χρονος Αφγανός, από την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε στην πλατεία Αττικής στις 27 Αυγούστου από ομάδες που επιτίθενται σε μετανάστες. Μαζί του βρίσκεται και ο μοναδικός ανήλικος αυτόπτης μάρτυρας, που προσήλθε οικειοθελώς για να καταθέσει, όταν είδε τον συμπατριώτη του να αιμορραγεί.

Οπως καταγγέλλουν οι δικηγόροι του 24χρονου, η κατάσταση του θύματος της επίθεσης ήταν απαράδεκτη όταν τον επισκέφτηκαν πριν λίγες μέρες στο Τμήμα. Αντί να επισκεφθεί το νοσοκομείο για επανεξέταση, όπως του συστήθηκε από τους γιατρούς όταν νοσηλεύτηκε στον «Ευαγγελισμό», παρέμεινε στο κελί, με τα τραύματά του σε άθλια κατάσταση και με επικίνδυνες συνθήκες υγιεινής. Για τον 24χρονο Αφγανό και τον ανήλικο μάρτυρα της επίθεσης, δεν υπάρχει απόφαση απέλασης, με αποτέλεσμα να κρατούνται δύο άνθρωποι, ο ένας μάλιστα τραυματισμένος, χωρίς να υπάρχουν κατηγορίες σε βάρος τους!

Οι δικηγόροι καταγγέλλουν την αδικαιολόγητη πλημμέλεια των προανακριτικών υπαλλήλων για την ταυτότητα των δραστών. Γιατί ενώ υποδείχτηκαν από το μάρτυρα δύο άτομα, δεν τους έδειξαν στο θύμα για αναγνώριση... Ετσι, σε περίπτωση απέλασης των δύο Αφγανών, η ταυτότητα των δραστών θα «χαθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ