Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μαχητική κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Από παλιότερη κινητοποίηση μαθητών - φοιτητών
Από παλιότερη κινητοποίηση μαθητών - φοιτητών
Μαχητική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, πραγματοποίησαν χτες μαθητές και φοιτητές, απαιτώντας αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15%, ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο για όλους, κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων και άμεση κάλυψη όλων των ελλείψεων που συνεχίζουν να υπάρχουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε υλικοτεχνική υποδομή και καθηγητές.

Η συγκέντρωση έγινε με απόφαση του Συντονιστικού Ημερήσιων Σχολείων και πραγματοποιήθηκε στο χώρο μπροστά από το Αγαλμα του Βενιζέλου. Στο σημείο της συγκέντρωσης οι μαθητές των ΤΕΕ Σταυρούπολης έφτασαν με πορεία που ξεκίνησε μπροστά από το σχολικό τους συγκρότημα στην Οδό Λαγκαδά. Ολοι μαζί, μαθητές, φοιτητές, ξεκίνησαν από το Αγαλμα και με μια φωνή διατύπωσαν το αίτημα: «15% τώρα στην παιδεία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία». Σε όλη τη διάρκεια της πορείας επικεφαλής πάντα ήταν οι μαθητές των ΤΕΕ. Μέσα από τα ιδιαίτερα συνθήματα που φώναζαν, καυτηρίαζαν τις επιπτώσεις που έχει φέρει στη ζωή τους η εκπαιδευτική «μεταρρύθμιση». «Κάνεις τη ζωή μας φλιπεράκι, ρε Πετράκη, ρε Πετράκη», «Μ' αυτά τα μέτρα για την Παιδεία, θα πάνε φροντιστήριο και τα νηπιαγωγεία», διαδήλωναν και απαιτούσαν: «Θέλουμε σχολεία, καθηγητές, βιβλία και όχι διαβατήρια για την ανεργία». Λίγα μέτρα πιο πίσω, οι φοιτητές των ΑΕΙ και οι σπουδαστές των ΤΕΙ απαιτούσαν «πτυχία για δουλιά, πτυχία με αξία και όχι διαβατήρια για την ανεργία».

Η χτεσινή κινητοποίηση, στην οποία η κυβέρνηση απάντησε και πάλι με αστυνομοκρατία και υπήρξαν παρενοχλήσεις από όργανα της αστυνομίας, άνδρες της «Ομάδας "Ζ"», ολοκληρώθηκε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το απόγευμα του Σαββάτου, όπου θα συνεδριάσει εκ νέου το Συντονιστικό των σχολείων, προκειμένου να αποφασίσει τα νέα αγωνιστικά βήματα του μαθητικού κινήματος. Και οι φοιτητές έδωσαν ραντεβού στις 15 του Νοέμβρη ημέρα που θα πραγματοποιηθεί το παμφοιτητικό συλλαλητήριο που οργανώνει η Φοιτητική Ενωση ΑΠΘ.

Στο μεταξύ συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα οι γονείς των μαθητών του ΤΕΕ Κουφαλίων, απαιτώντας την κάλυψη των ελλείψεων σε βιβλία και καθηγητές που συνεχίζουν να υπάρχουν στο σχολείο, ενώ κινητοποίηση οργανώνει στις 22 Νοέμβρη, η Ενωση Γονέων του Δ` Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης, απαιτώντας άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση και τη Νομαρχία, στην κατεύθυνση επίλυσης του οξυμένου προβλήματος σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα η περιοχή, αλλά και ευρύτερα ο νομός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ