Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δώρο 35 εκατ. στις αεροπορικές εταιρείες

Η ιδιωτικοποίηση του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) - εκτός όλων των άλλων - σηματοδοτεί και την αναδιανομή υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων, 35 και πλέον εκατ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στην ετήσια επιδότηση των αποκαλούμενων «άγονων» αεροπορικών γραμμών.

Ο διαγωνισμός που έχει κηρύξει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για τις 24 αεροπορικές γραμμές που έχουν χαρακτηριστεί «άγονες», βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες, καθώς από την 1η Οκτώβρη 2009, θα πρέπει να έχει αναδειχτεί ο ανάδοχος, ο οποίος θα αναλάβει για τα επόμενα τρία χρόνια την εκμετάλλευση των προορισμών αυτών. Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα, το έργο αυτό το επιτελεί η «Ολυμπιακή», με ετήσια επιδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, άνω των 35 εκατ. ευρώ.

Στο διαγωνισμό μετέχουν έξι εταιρείες, μεταξύ των οποίων η «Olympic Air», όπως μετονόμασε τις «Ολυμπιακές Αερογραμμές» ο Α. Βγενόπουλος της MIG και η «Aegean Airlines» του ομίλου Θ. Βασιλάκη.

Στο μεταξύ, σήμερα λήγει η προθεσμία κατάθεσης προσφορών και για την εκτέλεση 11 πτήσεων εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης (Καναδά, Αίγυπτο, Αλβανία, Ισραήλ, Κουβέιτ, Λίβανο, Ρωσία, Σερβία, Νότιο Αφρική, Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα). Για τις πτήσεις αυτές, που ορίζονται με βάση διμερείς κρατικές συμφωνίες και εκτελούνται σήμερα από τις «Ολυμπιακές Αερογραμμές», θα πρέπει να κηρυχθούν νέοι ανάδοχοι έως την 1 Νοέμβρη 2009.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ