Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μήνυμα αλληλεγγύης στο ΚΚ Τουρκίας για τις πλημμύρες

Σχετικά με τις καταστροφικές πλημμύρες στην Τουρκία, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, απέστειλε το παρακάτω μήνυμα αλληλεγγύης προς την ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας:

«Aγαπητοί σύντροφοι,

Το ΚΚΕ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τα θύματα των καταστροφικών πλημμυρών στην Τουρκία και την αμέριστη αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και στο λαό της Τουρκίας. Τα μεγαλύτερα προβλήματα από αυτές τις πλημμύρες για μια ακόμα φορά επωμίζονται κατά κύριο λόγο η εργατική τάξη και η φτωχολογιά. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλάι του τούρκικου λαού και πρωτοστατεί αυτές τις ώρες για να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών, για να υπάρξουν μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας και υποδομές.

Οι τραγικές συνέπειες των πλημμυρών στην Κωνσταντινούπολη υπογραμμίζουν πέραν από τις ευθύνες της κυβέρνησης της Τουρκίας ένα ακόμα αδιαμφισβήτητο γεγονός: Το καπιταλιστικό σύστημα από τη φύση του υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, έτσι ούτε υποδομές ούτε προστασία από τις καταστροφές δεν μπορεί να εξασφαλίσει για το λαό. Στην Τουρκία αποδείχθηκε όπως και στη χώρα μας πρόσφατα, με τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές, ότι το καπιταλιστικό σύστημα δεν μπορεί να λύσει βασικά λαϊκά προβλήματα. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι την προστασία από τις φυσικές καταστροφές δεν μπορεί να την παρέχει η αναρχία της καπιταλιστικής παραγωγής και το κυνήγι του κέρδους, αλλά μια σοσιαλιστική οργάνωση της κοινωνίας».

Ανάλογο μήνυμα αλληλεγγύης απέστειλε το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ και στο Κόμμα Εργασίας - ΕΜΕΠ της Τουρκίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ