Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πυκνώνουν τα κρούσματα αστυνομικής βίας
  • Σύλληψη χτες στελέχους της ΚΝΕ, κατά τη διάρκεια  συλλαλητηρίου μαθητών και φοιτητών στη Θεσσαλονίκη
  • Ανακοίνωση του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

Οαντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει σταματημό. Είτε με διώξεις εναντίον μαθητών και συνδικαλιστών είτε με ανοιχτή αστυνομοκρατία και συλλήψεις. Ετσι χτες κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου προχώρησαν σε άλλη μια πράξη που αποσκοπεί στην τρομοκράτηση των νέων που αγωνίζονται, χρησιμοποιώντας την αστυνομία και συγκεκριμένα αστυνομικούς της «Ομάδας Ζ», για να συλλάβουν το μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ Κώστα Ψυχογιό, που συμμετείχε στο συλλαλητήριο.

Σχετικά με το θέμα, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση βάζει μπροστά τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς προκειμένου να βάλει φρένο στους αγώνες της νεολαίας.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα, 8 Νοέμβρη (σ.σ. χτες), και ενώ η προγραμματισμένη πορεία μαθητών και φοιτητών ήταν σε εξέλιξη, από αστυνομικούς της "Ομάδας Ζ" εκδηλώθηκε μια πρωτοφανής παρενόχληση σε διαδηλωτές, ζητώντας τους προκλητικά τα στοιχεία τους και απαιτώντας να κάνουν έλεγχο στα προσωπικά τους αντικείμενα, γιατί τους φαίνονταν "ύποπτοι".

Δεν ήταν βέβαια τυχαίο ότι απευθύνονταν σε γνωστά μέλη και στελέχη της ΚΝΕ. Αποκορύφωμα των παραπάνω αποτέλεσε η σύλληψη του Κώστα Ψυχογιού, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ, που τον οδήγησαν στο ΙΖ` Αστυνομικό Τμήμα Σταυρούπολης για "εξακρίβωση στοιχείων".

Η ΚΝΕ καταγγέλλει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, η οποία, χρησιμοποιώντας την αστυνομία, επιχειρεί την τρομοκράτηση κάθε νέου που αντιστέκεται στην πολιτική της.

Οι προσπάθειες αυτές θα πέσουν στο κενό. Αν νομίζει η κυβέρνηση πως θα ξεμπερδέψει με αυτόν τον τρόπο με την αντεπίθεση του νεολαιίστικου κινήματος γελιέται. Τα μέλη και τα στελέχη της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας θα συνεχίσουν να βρίσκονται μπροστά στους αγώνες της νεολαίας, για τα δικαιώματά της στη μόρφωση, τη δουλιά, την ειρήνη, για να πάρει το νεολαιίστικο κίνημα τη θέση του στο Λαϊκό Μέτωπο, που θα έρθει σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, για τη λαϊκή εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ