Κυριακή 13 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο δρόμο της προβοκάτσιας

Στο γνωστό δρόμο της προβοκάτσιας βάδισε για μια ακόμη φορά ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος. Με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα της Αιγιάλειας», την περασμένη Τετάρτη, με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές, επιχειρεί να συμπεριλάβει όλα τα κόμματα στην άποψη που ο ίδιος διακονεί: «Το πρόβλημα θα είναι (σ.σ. για τα κόμματα) ένα και μόνο: Ποιος πολιτικός σχηματισμός θα έχει στα χέρια του την κουτάλα για να τρώγει με απληστία το δημόσιο χρήμα!».

Εκανε, μάλιστα, και ειδική αναφορά στο ΚΚΕ για τα οικονομικά του και τις πηγές χρηματοδότησης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί, άραγε, γίνεται τόσος θόρυβος στην περίπτωση της SIEMENS, αλλά παρά ταύτα κανείς δεν αγγίζει τη ζήτημα στην ουσία του; Πόσα πήρε κάθε κόμμα; Ακόμη και το κόμμα της κ. Παπαρήγα τα "κονόμησε" από τον εκπρόσωπο της SIEMENS! Η κ. Παπαρήγα δήλωσε δημοσίως ότι ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ!».

Σε σχόλιό της, η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ προτρέπει - με ευστοχία, η αλήθεια είναι - τον Αμβρόσιο να περιοριστεί στα θρησκευτικά του καθήκοντα, ώστε «να του μείνει και λίγος χρόνος για να ευλογεί ...τα "Βατοπέδια", τα "χρυσόβουλα" ιδιοκτησίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, τα "ιερά" και "όσια" της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εκμετάλλευσης που υπηρετεί. Αυτήν την ηθική υπερασπίζεται "ψέλνοντας" αντικομμουνισμό. Τέλος, να υπενθυμίσουμε στον κ. Αμβρόσιο ότι αρκετοί βασανίστηκαν από τους ναζί κατακτητές και τη χούντα, γιατί χαφιέδες κάρφωναν όσους ενίσχυαν το ΚΚΕ και τον αγώνα».

«Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι καλές σχέσεις με την Εκκλησία, έχουν κάθε συμφέρον ενωμένοι να συγκρουστούν με τα μονοπώλια, να αποδυναμώσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να ψηφίσουν ΚΚΕ, γιατί φοβίζει η δράση του, η πρόταση εξουσίας που έχει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ